Václav Vydra s manželkou provází diváky pořadem o vaření 11 let. Odhalil, jak to chodí v zákulisí

Václav Vydra a Jana Boušková
Václav Vydra a Jana Boušková
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 7. 12. 2020

Jeho hlas už jedenáct let provází úspěšnou kulinářskou show, kterou vysílá druhá nejsledovanější tuzemská komerční stanice. Přesto se Václav Vydra (64) doma za plotnu dvakrát nehrne a ani se s manželkou Janou Bouškovou (66) neinspirují pokrmy, které týden co týden vaří soutěžící. "Já moc nevařím a Jana se asi párkrát inspirovat nechala, ale my se spíše stravujeme v restauracích či vaříme naše tradiční pokrmy," prozradil pro ŽivotvČesku.cz herec, který nastínil, jak vlastně pořad, který si diváci oblíbili, vzniká.

Jedenáct let je velmi dlouhá doba. A existují lidé, které by zcela jistě práce po tak dlouhé době přestala bavit. To se ale netýká sympatické dvojice Václava Vydry a Jany Bouškové. Naopak si čtení komentářů populárního pořadu náramně užívají.

"Dalo nám to za tu dobu práci, která sice není moc herecká, ale je příjemná a zajímavá. A to i tím, že to děláme s manželkou Janou spolu. Scénáře si nepíšeme, protože by to nebylo časově ani možné tím, že se to vysílá prakticky denně. Tlak na výrobu je poměrně veliký, to znamená, že na všechno je nějaký člověk. Někdo to musí nastříhat, někdo se na to musí podívat, jiný napsat komentáře a my to následně ve studiu čteme," popsal pro ŽivotvČesku.cz Václav Vydra s tím, že pořad při namlouvání komentářů nevidí.

"Celkem to děláme jedenáct let. S manželkou čteme většinou pět dílů týdně v jedné natáčecí frekvenci ve studiu," upřesnil pro ŽivotvČesku.cz oblíbený herec, který se netajil ani tím, že pokud televize vysílá hodně výrazný díl se zajímavou partou soutěžících, s manželkou se doma na něj podívají. "Nejvíce se líbily asi díly s Kazmou," ohlédl se s úsměvem vášnivý chovatel koní a milovník dobrého humoru.

Je zcela jasné, že manželský tandem Boušková - Vydra u své práce zažijí leckdy pořádnou porci humoru. "Samozřejmě se mnohdy ve studiu bavíme, někdy se dost zasmějeme. Pořad mi nic kromě času nevzal, ale to je v pořádku, protože to je moje práce, kterou si užívám a mám rád. Co mi ale pořad dal, to je určitě skutečnost, že jsem se více rozmluvil. Člověk více čte, což mě poměrně dobře vytrénovalo," netajil se Václav Vydra.

Pokud jde o inspiraci v souvislosti s pokrmy, které soutěžící připravují, tak ta oba manžele spíše míjí. "Vzhledem k tomu, že vůbec nevařím a pokud, tak jen z největší nutnosti špagety, tak jsem nic, co vařili soutěžící, nezkoušel. Času na vaření nám ani moc nezbývá, takže se spíše stravujeme v restauraci, případně si koupíme nějaké studené lahůdky domů či Jana uvaří některá ze svých oblíbených jídel. Ale myslím, že manželka určitě za tu dobu nějaký ten televizní pokrm zkusila připravit," dodal pro ŽivotvČesku.cz charismatický herec.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.