InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobré výkony Češek postup nepřinesly. Kolaps v závěru třetího duelu znamená konec

Házenkářky českého národního týmu odehrály na mistrovství Evropy v Dánsku dva zápasy v základní skupině. Po kvalitních výkonech proti favorizovaným Švédkám a Ruskám jim však body proklouzly skrz prsty. V pondělí 7. prosince je čekal zatím nejdůležitější zápas na šampionátu. Změřily síly se Španělkami - vicemistryněmi světa, a před úvodním hvizdem bylo jasné, že vítěz bere vše, což je postup ze skupiny do další fáze turnaje.

Španělsko - Česká republika 27:24 (11:16)
Sestava a branky ČR: Kudláčková, Novotná - Hurychová 2, Jeřábková 8, Knedlíková 5, Konečná 2, Kordovská 2, Kovařová, Kvášová 1/1, Malá 4, Maňáková, Marčíková, Mikulášková, Polášková, Šustková, Zachová
Nejvíc branek Španělek: Martínová 12/8

České házenkářky vstoupily do duelu se vší zodpovědností a v naprosté koncentraci pokračovaly v dobrých výkonech z minulých utkání. V brance znovu svůj tým držela Petra Kudláčková, střelecky zářila spojka Markéta Jeřábková a z postu levého křídla trápila brankařky Španělek Písečanka - kapitánka Veronika Malá.
V úvodu utkání sice vedly o gól Španělky, ale v 10. minutě se karta obrátila, misky vah překlopily na svou stranu Češky a do přestávky si vypracovaly nadějný pětigólový náskok.
Postupové naděje českého týmu vydržely až do 41. minuty, kdy vedl o šest gólů 16:22. Pak však přišel nepochopitelný kolaps, kdy Češky za posledních dvacet minut utkání skórovaly jenom dvakrát proti jedenácti trefám Španělek. Nadějně rozehraný duel, který se vyvíjel vítězně však české házenkářky ztratily a cesta EUREM 2020 pro ně po třech prohrách v základní skupině končí.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace