Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

O výsledek jsme se začali bát, cítil kouč Bašný. V nejmladším týmu Eura vidí budoucnost

Sympatické výkony proti favoritkám, přesto tři porážky ve všech duelech na mistrovství Evropy. Trenér českých házenkářek Jan Bašný přišel pochopitelně zklamaný do mixzóny po prohře 24:27 v rozhodujícím zápase skupiny B se Španělkami. Češky vedly krátce po poločase už o šest branek, ale v Dánsku přesto končí.

České házenkářky na lavičce v pozadí s trenérem Janem Bašným
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ludvig Thunman

"Samozřejmě jsem věděl, že to není vyhrané, protože v současné době je házená hrozně rychlá hra. Může se to otočit, zvláště u mladého týmu jako jsme tady měli my. Když z plus šest se dostanete na minus tři, tým se o výsledek začne bát. Možná kdyby to bylo o pět gólů šest minut později v tom utkání, bylo by to jiné," pokrčil rameny Bašný.

Stav 22:16 pro jeho tým svítil na tabuli v čase 40:19, až o deset minut a třináct sekund později přišla další branka Češek, to už ale za stavu 23:21. Poté už se prosadila pouze jednou Veronika Malá.

"Hráčky, které hrály v útoku, střídaly hráčky do obrany. Měly čas si odpočinout. Křídla jsou zvyklá hrát obě celou dobu, s tím není žádný problém. Nemyslím, že tam byla třeba únava. Bylo to o silách, ale o psychických silách," hlesl sedmapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky prohrály i se Španělskem a na Euru končí

V dánském Herningu mu chyběla hned pětice opor. Zranění vyřadilo brankářku Lucii Satrapovou, spojku Helenu Ryšánkovou. Vzhledem k mateřským povinnostem scházela kapitánka Iveta Korešová, další spojku Michaelu Hrbkovou a pivotku Petru Tichou nepustil na turnaj zaměstnavatel.

"Hráčky, které jsou rozhodovací typy, tady nebyly, ale to není něco, za co se chceme schovávat. Musíme si vychovat jiné. Už tady jsou, ale bohužel do toho ještě nevyrostly, nebo my jsme je nedostali do takového komfortu, aby byly schopné zápas rozhodnout. To přijde, tento tým má budoucnost," prohlásil zároveň trenér mužského celku z Ajaccia.

Bašný pracoval s nejmladším týmem na turnaji, na který je pyšný. "Hráli jsme s druhým celkem z loňského mistrovství světa. Bez jediného přípravného zápasu jsme se Španělkami hráli tak, že ještě nějakých pět minut před koncem jsme postupovali. Předevčírem jsme prohráli těsně s olympijskými šampionkami z Ruska. Nedá se říct, že je to bez výsledku, ale bohužel bez postupu. Tým, který je nejmladší na šampionátu, ukázal, že má sílu a že ji bude mít v příštích letech, až nabere určité zkušenosti."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články