InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karel Ilčík: Borci druholigového Táborska neuspěli ani v závěrečném podzimním duelu. Dění na pažitu by odpovídala remíza

Fotbalový expert Týdeníku Táborsko Karel Ilčík analyzuje utkání Táborska po mnoho let.

Fotbalový expert Týdeníku Táborsko Karel Ilčík analyzuje utkání Táborska po mnoho let.

TÁBOR – Fotbalový expert Týdeníku Táborsko Karel Ilčík hodnotí utkání Táborska už řadu let. Nechyběl tak ani na posledním utkání podzimu, které sehrálo Táborsko v neděli 6. prosince doma na Kvapilce proti Dukle Praha. Svěřenci Miloslava Brožka podlehli 0:1 po rychlé brance, kterou hosté zaznamenali hned v úvodu zápasu. Proč se pak domácí neprosadili? Co Táborsku v závěru chybělo?

 

Již v šesté minutě po centru zleva vystřelil tvrdě Daniel Souček. Domácí gólman Matej Slávik vyrazil ránu před volného Štěpána Krunerta, který otevřel pohodlně skóre – 0:1. Vojáci hráli proti velmi silnému větru kombinační fotbal s množstvím přesných přihrávek a domácí tahali za kratší konec. Přesto se Táborští mohli dočkat srovnání. Pohyblivý Petr Plachý našel po úniku volného Emmanuela Tolna, jehož dělovku vyrazil se štěstím hostující brankář Filip Rada na roh. Vzápětí kapitán hostů Daniel Kozma našel rozběhnutého Daniela Součka, ale ten tváří v tvář Slávika nepřekonal. Gólman Táborska skvěle vyrazil míč nohou na roh. „Díky, Matěji, ozývalo se z prostoru za plotem od kotle věrných fandů. „Velmi důležitý moment utkání. Kdyby dali hosté druhý gól, bylo by po zápase," okomentoval zmařenou loženku bývalý vodnický záložník Jirka Šreyer.

Závěr prvního dějství se odehrával pod taktovkou hostů, ale další góly nepřidali. Vstup do druhého dějství patřil borcům Dukly. Daniel Souček (působil také v Táborsku v letech 2016 až 2017) pláchnul domácí defenzivě, ale jeho přízemní střela se mezi tři tyče nevešla. Další úsek duelu patřil jednoznačně táborským fotbalistům. Blízko ke srovnání měl David Čapek, jenže jeho bomba z hranice penaltového puntíku se otřela o levou hostující tyč. Táborsko hýřilo aktivitou a obrana Dukly jen stěží odrážela silný nápor domácích. Bohužel ke vstřelení gólu chyběla větší přesnost přihrávek a hlavně řešení ve vápně bylo bez odvahy, zejména v soubojích jeden na jednoho.

V samotném závěru mohli hosté přidat gólovou pojistku. Dlouhý výhoz brankáře Rady si našel sprintující Michael Ugwu. Postupoval sám na brankáře Slávika, ten však jeho technický obstřel vytěsnil konečky prstů na roh. Závěr duelu si hosté z Prahy pohlídali a odvezli plný bodový zisk. Nutno dodat, že dění na pažitu by odpovídala remíza.

„Táborští fotbalisté si ve druhém poločase vytvořili velký tlak a byli mnohem lepším týmem. Bohužel jim chyběla střelba ze střední vzdálenosti a hlavně větší důraz a odvaha v pokutovém území. Tam hráli bojácně a chyběla zdravá drzost. Platí, že bez vstřeleného gólu se body těžko získávají. Popravdě si bod za druhý poločas zasloužili," zhodnotil závěrečný podzimní duel Josef Vrzal, dlouholetý fotbalový funkcionář Spartaku Sezimovo Ústí a FK Tábor. „Máš pravdu, slávisto," uzavřel hodnocení skončeného utkání Ladislav Novotný, známý fanda pražské Sparty.

Ohlasy kapitána Jakuba Navrátila a asistenta trenéra Táborska Martina Bárty přinese středeční Týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - 9 příspěvků
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    A proč je sakriš zastávka U Kulíka, když už tam ten kulík 83 let není?

    Vloženo 8.12.2020 12:46:37

  • Vojáci 

    Reagovat

     

    Co vám na vojácích vadí?Vždy to tak bylo.Kdyby to vadilo komunistům,taky by se přejmenovali.

    Vloženo 8.12.2020 12:35:38

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Na současných vojácích mi nevadí nic. Naopak, mají můj obdiv. Vadí mi ale, když někdo z tradice dnes používá jejich označení a přirovnává je k vojákům z doby, kdy vojáci přísahali věrnost ČSSR a jejímu lidu vedenému KSČ, za éry různých zdiskreditovaných politruků, kontrášů a dalších lampasáckých lehkoživků. Toto přirovnání pouze z tradice je silně mimo mísu!!! Mimochodem-pod Vaším nickem "Vojáci" si mám představit právě zmíněná netáhla z doby Varšavské smlouvy nebo ty vojáky, kteří dnes pomáhají všude možně v současné krizové době? Tipoval bych to první.....

      Vloženo 8.12.2020 13:59:18

      • anonymní čtenář 2 

        Reagovat

         

        Jestli jsou teď vojáci víc, než byli v minulém režimu, tak ty to už nehul ????

        Vloženo 9.12.2020 23:22:55

  • Karel Ilčík 

    Reagovat

     

    Slovo vojáci jsem tam použil vzhledem k tradici fotbalové Dukly záměrně. Vidím, že jste článek četl velmi pozorně a tento výraz jste odhalil.
    Za to Vám děkuji a současně se omlouvám.

    Vloženo 8.12.2020 08:44:48

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Co je to za experta, když napíše takovou blbost že hráli vojáci? Možná že ale byl o kousek dál od Kvapilky v kasárnách a viděl hrát vojáky bago na buzerplace.

    Vloženo 8.12.2020 08:21:51

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      To neřeš, tobě to stejně nedokáže vysvětlit.

      Vloženo 8.12.2020 10:40:37

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      OK. Je vidět, že na tuto tradicí z doby kdy byla u moci dělnická třída a ostatní byli třídní nepřátelé rád vzpomínáte. Takto tradičně totiž Duklu pojmenovávala média za éry dr. Husáka. S Vaším termínem "vojáci", v souvislosti s fotbalovým klubem Dukla Praha jsem se setkal v posledních 20-30 letech snad poprvé. Celou tu dobu jsem musel čekat až přijde a fotbalovou Duklu Praha takto "poctí", lépe řečeno urazí expert z Týdeníku Táborsko.

      Vloženo 8.12.2020 11:21:48

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Jak jsem psal, to neřeš.

        Vloženo 8.12.2020 12:29:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace