Souhrn událostí uplynulého dne – 7.12. 2020

Ústav: Letošní úroda chmele klesla o 17 procent na 5925 tun

Letošní úroda chmele byla průměrná a proti loňsku klesla o 17 procent na 5925 tun "zeleného zlata". ČTK to sdělila mluvčí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) Ivana Kršková.

Odborníci doporučují zjednodušit značení potravin, MZe je proti

Odborníci na výživu navrhují zavést v Česku jednodušší značení potravin pomocí takzvaného Nutri-Score systému. Ten potraviny označuje na přední straně obalu písmeny A až D a barvami od zelené, přes žlutou až po červenou. Odborníci si od něj slibují, že pomůže lidem vybrat si snadno zdravější potraviny a zároveň vytvoří tlak na výrobce, aby měnili složení potravin.

Začal prodej vánočních stromků. Co udělat, aby nám vydržel do Štědrého dne

Se začátkem prosince začal na mnoha místech prodej vánočních stromků. Při jejich výběru sice platí, že kdo dřív přijde, ten má lepší výběr, ale o stromek je pak také potřeba se umět správně postarat, aby do Štědrého dne vydržel v dobré kondici.

Zemědělské kolektivní vyjednávání pokračuje zatím bez dohody

Zemědělští odboráři se zatím nedohodli se zaměstnavateli na růstu mezd v příštím roce. ČTK to řekl po dnešním jednání předseda největšího zaměstnavatelského Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha. Podnikatelé navrhují navýšení nejnižšího mzdového tarifu o čtyři procenta a dalších dvou tarifů o 3,5 procenta, na což odbory nepřistoupily.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info