Herec Josef Abrhám (80): DĚSIVÝ STRACH O LIBUŠKU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Josef Abrhám (80): DĚSIVÝ STRACH O LIBUŠKU!

Josef Abrhám
Josef Abrhám (David Kundrát, Martin Hykl, archiv)

Ten strach je tak velký, že mu nedovolil ani převzít Cenu Thálie. Josef Abrhám (80) má obrovské obavy o svou ženu Libušku Šafránkovou (67). Nechce domů zavléct covid, proto vůbec neopouští jejich dům. Nevyjde ani na zahradu.

Citlivý Abrhám chce předejít všemu, co by mohlo jeho milovanou ženu ohrozit. Představitelka Popelky přišla kvůli zákeřné nemoci o část plic a je v ohrožené skupině lidí. Dokud se situace kolem koronaviru neuklidní, nechce herec nic riskovat. Proto si 14. listopadu při předávání Cen Thálie krásnou vázu od Bořka Šípka (†66) nevyzvedl a nedovolil ani, aby mu ji zástupci Herecké asociace přivezli domů. Úplně se odřízl od světa. „Ani jednoho z nich jsme už měsíce neviděli, ale nemáme strach, víme, že jsou jenom opatrní,“ řekl deníku Aha! člověk ze sousedství.

Šafránková na pohřbu Zindulky (†86): Všechno už končí...

Video se připravuje ...

Provází ho smrt

V minulosti už herec přišel o hodně blízkých lidí. V pouhých 26 letech podlehla leukemii jeho sestra Elena. Starší sestra Božena (86), které se říká Boca, zase žila dlouho v zahraničí. Je filmovou historičkou. Málokdo ví, že ve slovenské rodině Josefovy maminky bylo hodně slavných osobností, už taky ale nejsou mezi námi. Předčasně zemřel strýc, bratr Abrhámovy maminky, herec Martin Hollý (†61). Zahrál si například dokonce v oscarovém filmu Obchod na korze. Navždy odešel také Josefův bratranec Martin Hollý (†72). Natočil s Jiřinou Jiráskovou (†81) snímek Zámek v Čechách a s Rudolfem Hrušínským (†73) Tichou bolest. Na další ztráty není Abrhám připravený.

Odmítl i točit, zastoupil ho Kačer

V pondělí začal na ČT Art ve 20,10 cyklus osmi medailonů natočených kvůli letošním Cenám Thálie. Jmenují se 8 x 8 a jako první se objeví právě Josef Abrhám. Ani tento medailon ale herec o sobě nenatočil, hovořit o něm a Činoherním klubu bude jeho kolega Jan Kačer (84).

Jaký rozdíl je mezi covidem a chřipkou? Podívejte se na video:



Přečtěte si
sorguf
10. 6. 2021 • 17:02

Pepa v vypadal jako proutník, ale byl to nejlepší manžel. Hodně to bolí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.