Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Snoubenec Bendiga se zatím vyhnul osmi letům kriminálu: Za kuplířství dostal podmínku

Lukáš Rejmon (vlevo) a Jan Bendig
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 3 fotografie
KAUZA
Nad Lukášem Rejmonem (34), snoubencem zpěváka ze SuperStar Jana Bendiga (26), do minulého týdne visel Damoklův meč v podobě hrozby dlouholetého žaláře. Nakonec si může oddechnout, osm let a šest měsíců k tomu v base nestráví.

Lukáš Rejmon si oddechl

Za obchod s lidmi a ohrožování mravní výchovy mládeže v rámci organizované skupiny hrozilo Lukáši Rejmonovi osm a půl roku kriminálu, státní zástupkyně ale neuspěla, a nakonec tak dostal od Městského soudu „jen“ dvouletou podmínku se zkušební dobou na tři roky za kuplířství.

„Musím přiznat, že se mi ulevilo. Samozřejmě nejsem spokojený ani s tím, za co jsem byl odsouzený k podmínce, protože podle mě jsem se ničeho takového nedopustil. To bych dnes byl v úplně jiné situaci, kdybych měl peníze z toho, co si myslí soud. Ale stejně mi nebylo dvakrát příjemně z toho, že mi hrozilo tolik let kriminálu, takže jsem nakonec rád za to, jak to dopadlo,“ přiznal eXtra.cz Lukáš Rejmon, jehož přítel Jan Bendig (26) za ním celou dobu stál.

Hrozba

„V klubu jsem skončil půl roku před policejní razií, pro mě je celé tohle martyrium ponaučením, že člověk by takovou práci v podobném podniku neměl dělat. Věnuju se Honzovi a svým projektům a je mi fajn,“ dodal manažer zpěváka ze SuperStar

Lukáš Rejmon působil v gay klubu Escape v centru Prahy jako produkční, zařizoval zábavu a řešil pracovní dobu nebo finanční postihy mladíků, na jejichž svlečená těla se do podniku chodili dívat především starší pánové. Rejmon a další obžalovaní se bránili proti nařčením, že těžili z prostituce, protože to, co se dělo mezi „tanečníky“ a návštěvníky, podle nich nebylo v jejich režii. Podle názoru soudu ale z prostituce přece jen nepřímo těžili formou pokut nebo jakéhosi „výkupného“ za předčasný odchod vystupujících z podniku s klientem.

David Rajt bude vyšetřován policií

Největší nebezpečí skupině hrozilo kvůli tvrzení některých svědků o vědomé spolupráci s nezletilými prostituty. U soudu se ale prokázalo, že si tito mladíci vyrobili falešné občanky a soudkyně uznala, že Rejmon si doklady poctivě kontroloval.

Jeden z tehdejších nezletilých, David Rajt, má pak být na pokyn soudního senátu vyšetřován kvůli svému obvinění policie z toho, že ho strážci zákona měli v sedmnácti letech poslat do klubu pracovat v přestrojení jako svého agenta.

Proti rozsudku se ještě může odvolat státní zástupkyně, takže dokud nebude pravomocný, Rejmon a další obžalovaní zatím nemají definitivně vyhráno.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy