Od poloviny příštího roku pojede z Karlových Varů do Plzně nový vlak

8. prosinec 2020 10:30

Nový jízdní řád v Karlovarském kraji, který bude platit od 13. prosince, bude podobný tomu letošnímu. Od poloviny příštího roku ale přibude nový vlakový spoj mezi Karlovými Vary a Plzní.

Na nové lince budou nasazeny moderní soupravy RegioPanter, uvedl dnes v tiskové zprávě ředitel Regionálního obchodního centra Českých Drah Vladimír Omelka. Nový jízdní řád bude platit až do 11. prosince příštího roku.

„Spěšné vlaky na této lince budou jezdit ve dvouhodinovém intervalu a nabídnou komfortní cestování novými elektrickými jednotkami RegioPanter mezi významnými městy Karlovarského a Plzeňského kraje. Tyto zcela nové jednotky částečně nahradí moderní motorové soupravy RegioShark, které budou více využity na neelektrifikovaných tratích v regionu,“ uvedl Omelka.

Spěšné vlaky budou jezdit z Karlových Varů, přes Cheb a Mariánské Lázně do Plzně. V příštím roce vypraví České dráhy v kraji každý pracovní den 259 regionálních vlaků, o sobotách, nedělích a svátcích pojede 210 spojů denně. Zachovány budou také turistické vlaky.

Nadále tak pojedou v sezoně cyklovlaky Ohře z Chebu do Karlových Varů, cestující dále sveze takzvaný Festivalový vlak z Karlových Varů do Lokte a do Nové Role. Lidé můžou i nadále využívat také večerní vlak do Aše, který od června letošního roku jezdí z Chebu jako přípoj od Pendolina, a stejně tak i jeden pár spojů IC Pendolino, který od 1. září jezdí až do Karlových Varů.

Omezení zůstane na trati z Karlových Varů směrem do Chomutova. Výluka v úseku Dalovice a Hájek, která měla původně končit koncem letošního října a byla prodloužena do konce platnosti letošního jízdního řádu, je podle aktuálních informací Správy železnic plánována až do 12. února 2021.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio