Hlavní obsah

Pretty Woman v Brně. Newyorská kráska už se těší na diváky i s fasádníky z Velhartic

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím ještě není jasné kdy, ale bomba to bude. Alespoň tak si to myslí tvůrci a protagonisté divadelního zpracování jedné z nejslavnějších pohádek o novodobé Popelce, tedy příběhu, „jak krásná, inteligentní a duchaplná prostitutka ke štěstí přišla“. Neveřejná generálka, na kterou se v posledních dnech usilovně zkoušelo, je ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Takto známe Pretty Woman z filmového plátna a televizních obrazovek.

Článek

Pretty Woman ve známé filmové podobě vznikla před třiceti lety a její divadelní zpracování mělo premiéru kupodivu až v roce 2018, muzikál se záhy přesunul na Broadway a londýnská premiéra se zkoušela na letošní jaro. A hned po ní se měl příběh v hudebním balení premiérově představit v zatím posledním provedení. Tu si vzalo na starost Městské divadlo v Brně, kde muzikál vznikal pod režijním vedením Stanislava Moši.

„Byli jsme připraveni a těšili jsme se. Události, které není třeba podrobně popisovat, vše změnily. Už nastudovaný muzikál jsme poněkud odložili a věnovali se jiným, novým projektům. Teď snad nastala doba, kdy se, jak doufám, přibližuje okamžik opětovného otevření scén. A protože na to musíme být i s Pretty Woman připraveni, vrátili jsme ji tedy zase na scénu. Je to tanečně i pěvecky náročné představení, které si patřičnou přípravu vyžaduje,“ vysvětlil Právu Stanislav Moša.

Foto: Právo - Miroslav Homola

Zkoušky na slavnou pohádku o tom, jak lehká holka ke štěstí přišla, v podobě muzikálu.

A ačkoliv se neví, kdy se sladkobolný příběh dlouhonohé krásky Vivian, (v alternacích Hana Holišová, Svetlana Janotová či hostující Tereza Navrátilová) a milionáře Edwarda Lewise (Petr Gazdík a Petr Štěpán) na jevišti objeví, diváci už nyní o něj mají v předprodeji zájem, stejně jako o další atraktivní představení. Tím bude inscenace Světáci.

„Jejich premiéra byla původně naplánována na 12. prosince. A taky jsme s nimi počítali jako s oblíbeným silvestrovským představením, což, jak tajně doufám, se už uskuteční,“ neztrácí naději režisér nesmrtelné komedie Stano Slovák. Jak popsal, první, o co protagonisty požádal, bylo, aby pokud možno zapomněli na televizní příběh. „Všichni jsme ho viděli, děj samozřejmě zachováváme stejně jako legendární hlášky, ale jsme divadlo a naše pojetí, gagy i hlášky včetně písniček budou divadelní. Věřím, že pobavíme,“ říká režisér, herec a nově také šéf činohry MdB Slovák.

Foto: Právo - Miroslav Homola

Pretty Woman zkoušela bez kostýmů, ale naplno. Na snímku Svetlana Janotová a Petr Gazdík.

Do role fasádníků z Velhartic Skopce, Prouzy a Petrtýla postavil zkušené „komedianty“ Petra Halberstadta, Michala Isteníka a Jakuba Uličníka a svádět je budou Božka, Marcela a Zuzana v podání Markéty Sedláčkové, Pavly Vitázkové a Barbory Remišové. „Už aby to bylo. Jestli existuje hlad po divadle, tak ten už mám opravdu velký. Jsem trochu pověrčivá a myslím si, že když budu mít už lístek, tak se konečně začne hrát,“ svěřila se jedna ze stálých divaček u dveří předprodeje.

Reklama

Výběr článků

Načítám