Zahradu SeniorCentra v Šanově na Znojemsku zdobí nová kaplička se sochou Panny Marie

8. prosince 2020 Události Autor: Anežka Hlávková

Senioři ze šanovského domova SeneCura dostali vlastní kapličku. Právě na slavnost Panny Marie počaté bez poskvrny hříchu ji dopoledne požehnal tamní kněz P. Pavel Sobotka. Kaplička vznikla díky vánočnímu charitativnímu projektu Ježíškova vnoučata, jak Proglasu pověděl ředitel SeniorCentra Michal Veleba.

„Nás napadlo společně s klienty, že bychom mohli povznést takovou tu duchovní stránku celé věci a nechat si tady udělat kapličku. Já jsem říkal, že si tu uděláme takové malé Lurdy,“ vysvětluje žertovně ředitel domova Michal Veleba a pokračuje „Najednou přišel už podruhé projekt Českého rozhlasu s názvem Ježíškova vnoučata. Naše vedoucí sociální pracovnice společně s našimi klienty tuto celou záležitost projednala a nahlásila to jako přání.“ K tomuto přání se následně přihlásily dvě ženy zapojené do iniciativy Ježíškova vnoučata. Dobrovolnice Tereza Komárková a Pavla Vydrová přislíbily, že kapličku vybudují. „Před třemi týdny ode dneška se stavba kapličky začala realizovat a přesně dnes na svátek Panny Marie jsme tu kapličku otevřeli,“ vysvětlil okolnosti jejího rychlého vzniku ředitel domova.

„Domov se skládá ze tří budov a z velkého parku. Kaplička je umístěná v rohu zahrady tak, aby na ni bylo vidět odevšud,“ vysvětlil a uvedl, že rozměry kaple jsou asi 80x100 cm a dosahuje výšky asi 2,4 metru.

kaplicka_Sanov_cela

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony