Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šéf jihočeských silničářů rezignoval, kraj hledá nového

Ředitel Správy a údržby silnic (SÚS) Jihočeského kraje Jan Štícha rezignoval. Ve funkci skončí 31. prosince. Kraj vypíše výběrové řízení na nového ředitele, vybrat ho chce do 1. února 2021. Štíchu zatím zastoupí náměstek provozního úseku SÚS Jihočeského kraje Jan Vykouk. Štícha nechtěl důvody svého odchodu komentovat.

„Pan ředitel Štícha, který tady pracoval osm let, přinesl rezignační dopis, k 31. prosinci bude končit. Z toho důvodu budeme vypisovat výběrové řízení na nového ředitele. Je to osobní věc, mně dopis nedonesl, já jsem o tom byl jenom informován, důvody (rezignace) nevím," řekl radní pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

K případným ředitelovým chybám se nechtěl vyjadřovat s odkazem na to, že ačkoli byl radním i minulé volební období, neměl na starosti dopravu a se Štíchou nebyl v kontaktu. Ani hejtman Martin Kuba se nechtěl vyjádřit vzhledem k tomu, že za Štíchova působení nebyl ve vedení kraje.

„Nechci to jeho období hodnotit, přijde mi to nekorektní. Správa a údržba silnic je organizace, která musí fungovat, musí být dobře nastavená. Nemáme připravené žádné jméno, půjde nám o to, aby to (kandidáti ve výběrovém řízení) byli lidé z oboru, profesionální," řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Důvody odchodu nechtěl komentovat

Štícha dnes řekl, že důvody, proč končí, nechce rozebírat. „Prostě tak to je. Požádal jsem o uvolnění z funkce ke konci roku," řekl. Zatím zůstává zaměstnancem SÚS Jihočeského kraje a rozmyslí si, zda bude chtít pokračovat v organizaci na jiné pozici.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kraj–jihocesky.cz

Štítky Správa a údržba silnic, ředitel, Jan Štícha, rezignace, Jihočeský kraj, výběrové řízení, Martin Kuba, Antonín Krák, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf jihočeských silničářů rezignoval, kraj hledá nového  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.