Jarošíkovi vyrostli pod rukama hráči, o které už je v současnosti zájem i v nejvyšší soutěži...

Jarošíkovi vyrostli pod rukama hráči, o které už je v současnosti zájem i v nejvyšší soutěži...

Jedním z největších překvapení druholigového podzimu je tým Ústí nad Labem, který přezimuje na nečekané třetí pozici, s tím, že má za sebou Viktorii Žižkov, Duklu i Jihlavu.

"Strašně si toho vážíme. Před sezonou nás nikdo nepasoval do těchhle pozic. Měnili jsme realizační tým, Jirka Jarošík šel poprvé do pozice hlavního trenéra. Ukazuje se, že tohle je cesta. Úžasně pracoval tým i realizák, výsledek je skvělý. A podložený tvrdou prací. Co se týká ambicí, musíme si to teď vyhodnotit a uvidíme, kam až s tímto týmem dojdeme," vyprávěl v interview pro idnes.cz sportovní manažer Petr Heidenreich.

"Vyrostli tady hráči, o které je dneska už zájem. Toho si vážíme. 1. liga se ještě hraje. Jmenovat nebudu, náznaky jsou, uvidíme, až skončí i elitní soutěž. Máme připravené další kluky. Naší obrovskou výhodou je spolupráce s Drážďany, hráči jsou tam v uvozovkách schovaní. Podívejte na Čičovského. Hrál mládežnickou bundesligu, z té se dostal do dospělého fotbalu. Neskutečnou práci odvedl i zkušený kapitán Honza Peterka, ti mladí nemůžou být sami," doplnil na idnes.cz ústecký funkcionář.

Toho potěšil i trenérský novic Jiří Jarošík, který až do svého příchodu do Army pouze asistoval Davidu Holoubkovi. "Můžu o něm mluvit jen v samých superlativech. Chtěl jsem říct v pozitivech, ale to je dneska ošklivé slovo, vždyť zrovna i on v posledním zápase kvůli koronaviru chyběl. Jirka je fotbalová duše, fotbalu rozumí, cítí ho, dneska už i má vzdělání. A ví, co chce. V průběhu podzimu si kabinu převrátil na svoji stranu, naučil je některé věci, které od nich chtěl. Měli jsme i štěstí, protože jsme to přetavili ve výsledky, to se práce dělá jednodušeji. Trenér má obrovskou budoucnost, jsem rád, že začal svoji kariéru doma, kde se narodil, odkud pochází," nechal se slyšet Heidenreich, jehož slova nabídl portál idnes.cz.

František Straka mu po vzájemném střetu věští brzký odchod do nejvyšší soutěže. Nemohlo by to hrozit již po půl roce? "Může se to stát, ale nechceme. Budeme o něj bojovat. Myslím, že vyrazil na nějakou cestu, jsme spolu hodně, dost spolu mluvíme a cítím, že se mu ta cesta líbí. Ale samozřejmě může přijít nějaká velká nabídka... už na podzim nějaké byly, i zajímavé zahraniční. Ale Jirka tady zůstal, protože ti kluci jsou úžasní, pracují, on je něco učí, oni to nějak akceptují. Věřím, že to takhle bude pokračovat dál. Ale do budoucna mu prorokuji skvělou trenérskou kariéru," zaznělo z úst manažera, který ozřejmil, že áčko pracuje s rozpočtem 15 milionů korun.

Sima klidně může být dražší než Souček, exslávista neváhá odhadovat 700 milionů korun...

Zdroj: idnes.cz