České Budějovice: Do výběru na rekonstrukci Domu umění postoupilo pět uchazečů

08.12.2020 18:35

Soutěž na rekonstrukci českobudějovického Domu umění na Centrum současného umění a architektury pokročila do další fáze. Soutěžní porota na svém zasedání vybrala z 32 přihlášených ateliérů pětici účastníků, kteří měli nejlepší portfolia referenčních prací.

České Budějovice: Do výběru na rekonstrukci Domu umění postoupilo pět uchazečů
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Trojici českých architektonických kanceláří Aoc architekti, MCA atelier a Marcelu Steinbachovou doplnil slovenský ateliér GutGut a česko-německé sdružení AFF Architekten - Malý Chmel. Všechny uvedené ateliéry mají řadu prestižních ocenění za novostavby i rekonstrukce historických objektů.

Anketa

Souhlasíte se zavřením všech hospod ve 20:00?

68%
32%
hlasovalo: 20002 lidí

„V soutěžní porotě jsou zástupci města a nezávislí architekti, mezi kterými je například držitel ocenění architekt roku 2020 profesor Zdeněk Fránek nebo autor dostavby budějovické radnice profesor Zdeněk Jiran. Vyzvaní účastníci budou mít nyní zhruba dva měsíce na zpracování soutěžních návrhů, které se budou hodnotit na konci února. Naším záměrem je získat co nejlepší návrh na rekonstrukci historického objektu na náměstí Přemysla Otakara II., který je v současnosti znám pod názvem Dům umění,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Součástí celkového řešení bude návrh turistického informačního centra, výstavní galerie, edukačního centra, kancelářských prostor, experimentálního interaktivního prostoru, nezbytného sociálního a technického zázemí a také úpravy dvora a podloubí objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…