InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ruch v betlémě prozradil opilou šestnáctiletou dívku. Nadýchala přes dvě promile

Ilustrační foto

Ilustrační foto

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Alkoholem posilněná parta mladých si chtěla udělat fotografie u vánočního betlému na Náměstí Přemysla Otakara II. Pohyb v něm a ve větvích vánočního stromu zaznamenala v neděli 6. prosince krátce po půlnoci městská kamera. Proti možnému poškození betlému zasáhla hlídka městské policie. „Událost odhalila šestnáctiletou dívku pod vlivem alkoholu, která nadýchala 2,14 promile. Místo přespání u podobně podnapilého kamaráda skončila v rukou své matky. Případem se budou zabývat sociální pracovníci,“ upřesnila mluvčí městské policie Věra Školková.

 

Osoby při „incidentu" posedávaly na vystavených figurách, poté se přesunuly pod větve vánočního stromu. „Strážníci na místě nalezli pětici osob ve věku osmnácti až devatenácti let. V jejich společnosti se pohybovala i zmíněná šestnáctiletá dívka. Když strážníci poučili přítomné o přestupku proti majetku ve fázi pokusu, všichni litovali svého jednání. K žádnému poškození naštěstí nedošlo. Na vysvětlenou se strážníci dozvěděli, že důvodem pohybu v betlému mělo být pořízení vánočních fotografií. Přestupek proto vyřešili na místě domluvou," přiblížila událost Věra Školková.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace