Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 1:0 PPBez gólu a jen s bodem. Holaňovi premiéra na lavičce Vítkovic nevyšla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Zdráhal 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Vítkovic pod vedením nového kouče Miloše Holaně nezastavili sérii porážek a prohráli v dohrávce 14. kola na ledě Litvínova 0:1 v prodloužení. Zatímco Severočeši uspěli podruhé za sebou, Ostravané si připsali šestou prohru v řadě. Jediný gól dal v čase 60:14 útočník Patrik Zdráhal. Nulu uhájil brankář Denis Godla.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Pawel Zygmunt z Litvínova a Patrik Koch z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Holaň, jenž při svém návratu do mateřského klubu po 14 letech nahradil odvolaného Mojmíra Trličíka, vsadil se svými asistenty Romanem Šimíčkem a Radkem Philippem prakticky na totožnou sestavu, v níž jeho svěřenci prohráli v neděli 2:3 na ledě Olomouce.

Hostujícího brankáře Svobodu poprvé více zahřál Lukeš, blíže k úvodnímu gólu byl však v sedmé minutě Lakatoš, který zazvonil na tyčku za Godlovými zády. Ve 12. minutě zahrozil Hruška, tentokrát už slovenský brankář náklonnost štěstěny nepotřeboval a situaci dokázal sám vyřešit.

Druhé dějství přineslo další Hruškovu šanci, jenže Godla měl opět navrch. Neujaly se ani dvě možnosti Jarůška, Vítkovičtí naproti tomu měli k dispozici dvě přesilovky, ale rovněž bez efektu.

Polák dostal pět minut a do konce utkání

Až teprve v čase 42:35 se poprvé vylučovalo na straně Ostravanů, jenže nejednalo se pouze o běžný dvouminutový trest. Kapitán Polák po svém faulu vysokou holí při signalizované početní výhodě pro domácí seknul do rozkroku Havelku a obdržel navrch trest na pět minut a do konce utkání.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Patrick Kudla z Litvínova, Dominik Lakatoš z Vítkovic a brankář Litvínova Denis Godla.

Sedmiminutová přesilovka týmu Vervy nabídla nejzajímavější pasáž celé základní hrací doby i přesto, že Severočeši nedostali hosty pod soustavný tlak. Velkou možnost měl Irving, který zakončoval ostře nad brankářův levý beton, ale Svoboda ho vychytal lapačkou.

Ke slovu se ale dostali i Vítkovičtí. Dočekal byl totiž při jednom z kontrů faulován Látalem a sudí nařídili trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel Marosz, bekhendem už zakončoval do odkryté branky, ale zdánlivě překonaný Godla skvěle zasáhl betonem. Na druhé straně byl ve výborné pozici Válek, jenže Svoboda byl opět proti změně stavu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Miroslav Svoboda, Martin Látal z Litvínova a Nicolas Werbik z Vítkovic.

Přes několik šancí na obou stranách do konce základní doby žádný gól nepadl a zápas pokračoval prodloužením. To trvalo v kontrastu s předchozím průběhem duelu jen velmi krátce - už po 14 sekundách rozhodl o vítězi Zdráhal, jenž právě ve Vítkovicích vyrostl a dlouhodobě působil.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 1:0 v prodl.
Branka a nahrávka: 61. P. Zdráhal (Jarůšek). Rozhodčí: Pilný, Pražák - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 3:2, navíc R. Polák (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Štich, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Válek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Trška, L. Kovář, R. Černý, Koch, Kubeš - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Kalus, Marosz, Dej - Mallet, Werbik, Dočekal - Fridrich, J. Mikyska, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: