InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Právě vyšly Jihočeské týdeníky. Co je nového?

V Magazínu Jihočeských týdeníků se dočtete, komu přineslo štěstí včerejší losování o hlavní ceny vánoční soutěže. Ta byla zaměřená na Vánoce v zemích, kde nenosí dárky na Štědrý večer Ježíšek. A končí recepty na dobroty, které se tam o Vánocích podávají. Magazín se také věnuje aktuálnímu tématu, jestli budou myslivci střílet olověnými nebo ocelovými náboji a přináší i zajímavý výlet do historie. Dočtete se, kdy a proč skončil táborský pivovar i proč mělo táborské pivo tak nedobrou pověst.

 

Týdeník Táborsko přináší aktuální novinku - v Táboře se bude zlevňovat teplo! Seznamují s mladým rodákem z Tábora, který obdržel cenu za vědecký výzkum od ministra školství Plagy. Noviny také zjišťovaly, jaký je mezi učiteli zájem o testování na covid. A v rozhovoru představují i sběratele lidových krojů Davida Blažka. Můžete si přečíst o obnovených trzích, o tom, kde se letos vaří charitativní polévka a jak si Táboráci zorganizovali nakupování dárků mezi sebou. I o dalším pokusu o předávání venkovských pošt partnerům, tentokrát v Nadějkově. Na sportovních stránkách pokračuje seriál rozhovorů s nejlepšími sportovci okresu v historii ankety. Tentokrát se v něm představí triatlonista Martin Pejsar. Fotbalové Táborsko zakončilo letošní boje ve FNL pátou porážkou v řadě s Duklou Praha. Své si k tomu řekl i kapitán týmu Jakub Navrátil. Divizní fotbalisté Soběslavi a Lomu zahájili přípravu na mimořádně brzký start mistrovských bojů. Táborské hokejové fanoušky i hráče zastihla zpráva o přestěhování klubového fanshopu do nových důstojnějších prostor. Klub HC Tábor přijal také výzvu svého generálního partnera a převzal štafetu podpory zdravotníků v táborské nemocnici. Hodně inspirativní je rozhovor o životních zkušenostech trenéra fotbalového FC MAS Táborsko Miloslava Brožka. 

Písecké postřehy zjišťovaly podrobnosti ke kauze čtvrtmiliardové dotace na technologický park v Písku v bývalých kasárnách, kvůli které policie obvinila tři jednatele z možného podvodu. Redakce přináší také aktuální info, jak to bude s adventními trhy na Bakalářích v Písku a proč město Písek plánuje obří sekeru v rozpočtu na příští rok. Noviny se všímají třeba i toho, jak hned první den po znovuotevření restaurací zareagovali hosté. V aktuálním vydání Píseckých postřehů odpovídal například ředitel písecké nemocnice Jiří Holan, který popisuje, jak se bude zařízení vracet k obvyklým výkonům a jestli k tomu stihne držet chod covidových oddělení. Nechybí novinka o vánoční písničce, která vznikla z iniciativy ředitele píseckého Centra kultury. Co nového ve sportu? Krajské fotbalové soutěže mají jasno. Kdy se týmy vrátí na trávník? Sportovci pořádali mikulášské. Jak slavili Sokolové, florbalisté, běžci nebo tenisté? Lyžaři si zatrénovali s Ester Ledeckou. Jak vypadala jejich příprava? Nošení roušek hýbe amatérským sportem. Co na to říkají zástupci oddílů z Písecka a jaké názory převažují? Seriál o kanoistice pokračuje rokem 2009. Dozvíte se také, jak se dařilo českým házenkářkám na Euru. Postřehy šampionát sledovaly, v reprezentaci byla jména spojená s píseckou házenou. 

Milevské noviny referují o nejistotě organizační složky Živé Milevsko. Přinášejí vzpomínku na nedávno zemřelého zakladatele firmy Polata a také reportáž z chyšeckého pekařství. Redakce se vydala za tajemstvím vyhlášeného chyšeckého chleba. Jan Burda z lesní školky zas odpovídá na všechno, co by mohlo čtenáře zajímat kolem vánočních stromečků. A se zajímavým polemickým názorem přichází jeden ze čtenářů k tématu železničního mostu u Červené nad Vltavou, který má ustoupit nové stavbě. A co naleznete na sportovních stránkách? Vláda České republiky rozhodla o hodně kontroverzním rozvolnění sportu, kdy sportovci musí nosit roušky. Milevské noviny nabídnou rozsáhlou anketu se sportovci z našeho regionu. Kapitán fotbalistů Milevska B Tomáš Bulín zase představí svůj tým tak, jak ho neznáte. Prozradí, kdo je nejlepším tanečníkem, kdo toho nejvíce sní, nebo kdo je největší holkař. Hokejista původem z Milevska Theodor Pištěk, který nastupuje už od 14 let ve Švédsku, byl vybrán do širší nominace pro mistrovství světa dvacítek a přiblížil nám své první pocity. Podrobnosti v Milevských novinách.

Týdeník Strakonicko zachytil málo vídaný obrat přímo v soudní síni. Žena, která měla usvědčit svého druha z vydírání za použití nože, předvedla otočku, která překvapila soudce i státního zástupce. Noviny přinášejí informace o plánovaném rozpočtu Strakonic pro příští rok, který se bude teprve schvalovat. Odsouhlasený už je ale rozpočet ve Vodňanech, kde se, podobně jako v jiných městech, nechtějí s investicemi držet zpátky. Chystá se tu hned několik ambiciózních projektů. Dočtete se i o aktuální situaci ve strakonické nemocnici a uvnitř čerstvého vydání čeká na čtenáře třeba i reportáž ze zajímavé mikulášské obchůzky. Strakonicko se vydalo na průzkum do knihkupectví. Co tam nabízejí z regionálních novinek? A sport? Fotbalový trenér Václav Palivec oslavil 70. narozeniny. Jaké má krédo, na které štace vzpomíná nejraději a co mu přejí regionální osobnosti? Svoji premiérovou trefu v národním dresu zaznamenala fotbalistka Miroslava Mrázová a basketbalistky Strakonic slaví první výhru v nové sezoně. Co říkají sportovci na to, že by měli mít při tréninku a zápasech roušku? Plochodrážník Jan Kvěch měl za sebou divoký rok, dočtete se proč a také nechybí info o tom, jakým způsobem se budou dohrávat soutěže v házené.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace