Výměnu Štěrbové bere vedení Humpolce jako záležitost ANO

Na prosincovém jednání zastupitelstva města Humpolce navrhne radní Zdeněk Mikulášek (za ANO) výměnu Aleny Štěrbové (za ANO) koaličním odborníkem Pavlem Faltem. Štěrbová byla náměstkyní hejtmana Vysočiny Františka Dohnala, po té náměstkyní ministryně školství Petry Buzkové (ČSSD). Dnes Štěrbová působí ve správní radě Vysoké školy polytechnické v Jihlavě.

“ Je to rozhodnutí hnutí ANO a do nominací jejich zástupců nebo jejich odvolání v jakémkoliv výboru nebo komisi města nebudu zasahovat,“ uvedl místostarosta Humpolce Vlastimil Prukner (KDU-ČSL).

“ Těžko řešit tuto situaci – není to vůbec jednoduchá záležitost,“ uvedla radní Ilona Kostřicová (ANO).

“ Členka Finančního výboru Zastupitelstva města Humpolce paní Alena Štěrbová byla nominována hnutím ANO, konkrétně místní buňkou Humpolec, a též podání návrhu na její odvolání z funkce je na demokratickém rozhodnutí členů této buňky. Ostatně podobně jako v jiných případech návrhů na odvolání a následně doplnění nominantů dalších politických stran a hnutí v městských výborech a komisích,“ řekla místostarostka Alena Kukrechtová (ODS).

„Je to interní záležitost hnutí ANO. Pokud jim spolupráce s paní Štěrbovou nevyhovuje, já ji hájit nebudu,“ řekl radní za ODS Petr Bendl.

“ Do výborů a komisí města Humpolce nominují své zástupce zvolené politické strany a uskupení. Pokud se některá ze stran (některé z uskupení) rozhodne podat návrh na odvolání svého nominanta, což se může stávat, má na to právo,“ řekl starosta města Karel Kratochvíl (ODS).

Představitelé hnutí ANO odmítli výměnu ve Finančním výboru a zdůraznili svou podporu Aleně Štěrbové (více zde). O výměně by se mělo jednat na prosincovém zasedání zastupitelstva města Humpolce.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů