Most zvítězil na půdě pražského superligového nováčka
Foto: MLMK
Sport

Most, Prtaha - Částečné uvolnění protikoronavirových opatření umožnilo mosteckému výběru odehrát další zápas celostátní Superligy malého fotbalu. V něm se mostecký výběr postavil v pondělním večeru výběru menší z pražských lig malého fotbalu a to Pražské klubové fotbalové ligy, jejíž výběr je pod názvem SC Koráb Praha letošním superligovým nováčkem.

Když bylo utkání v 19:00 zahájeno, nastoupila na pražské hřiště v mosteckých barvách tato sestava - Bíro Ondřej "C" - brankář - Baksa Radek, Boček Martin, Harzer Antonín, Koštůr Albert, Krok Lukáš, Levý Stanislav, Salák Michal a Šlégr Václav.
Domácí Severočechy přivítali se složení - František Kotek - brankář - Beneš Michal, Carda Jan "C", Doležal Jan II, Hulinský Petr, Kouklík Tomáš, Lehotský Palo, Macháček David, Petr Kryštof, Scharf David, Šídlo Milan a Špaček Jan.

Pro Most, který na tomto hřišti nastoupil poprvé, nebylo od začátku zápasu nezvyklé jen prostředí, ale také tempo, ve kterém soupeř do zápasu vlétl. V prvních minutách, kdy se většinou superligové týmy teprve oťukávají a pomalu zahřívají, nasadili domácí k jednomu sprintu za druhým a mostečtí hráči tak měli co dělat, aby s Prahou udrželi krok.

Postupně se ale hra přeci jen začala zklidňovat a Most začal praktikovat svou klasickou „přesilovku“ s gólmanem Ondřejem Bírem úřadujícím na polovině hrací plochy. Díky této taktice se střely na pražskou branku jen sypaly, ale vždy skončily buď ve skrumáži těl, nebo v rukách skvělého Františka Kotka. Nevyhnutelně tak došlo k tomu, co Most symbolizuje celou tuto sezónu. Praha dokázala do poločasu dvakrát udeřit z protiútoků (přesně mířili David Macháček a Jan Carda) a mostečtí tak byli tradičně postaveni před úkol v druhé půli otáčet skóre.

Most musel otáčet skóre

Výhodou, byť samozřejmě ne úplně žádoucí, je fakt, že s tím má Most bohaté zkušenosti. Přestávka tak probíhala na lavičce hostí celkem v poklidu s vědomím, že zápas ještě není zdaleka u konce. Po hvizdu rozhodčího pokračovali hosté v modrých dresech ve svém tlaku a ve 36. minutě byli odměněni gólem na 1:2, když se nádhernou střelou prosadil Václav Šlégr. O dalších pět minut později již bylo vyrovnáno, když odražený míč uklidil do brány Albert Koštůr. A uběhly jen další tři minuty utkání a obrat byl dokonán. Na 3:2 pro hosty pálil Martin Boček po asistenci Michala Saláka.

Najednou to byli domácí, kdo musel převzít aktivitu, a to byla voda na mostecký mlýn. Pražané se pokusili rovněž o hru s vysoko působícím gólmanem, ale nepraktikovali ji zdaleka tak efektivně, jako mostečtí a hned dvakrát tak byli potrestáni gólem z poloviny hřiště do prázdné branky (Michal Salák a Martin Boček). Rázem Most vedl pohodlně 5:2 a od té doby již jen kontroloval zbytek vítězného utkání. V něm se ještě dvakrát prosadili domácí (Michal Beneš z penalty a David Macháček) a ještě jednou hosté (skvěle hrající Lukáš Krok po asistenci Martina Bočka). Most tak přes poločasové skóre 0:2 nakonec bere tři body za výhru 6:4. Tímto zápasem byla zároveň dohrána první polovina základní části soutěže. Most je v čele tabulky západní skupiny a to s dvanácti body stejně jako druhá Plzeň, která má ale s Mostem horší vzájemný zápas.

„Mám sen, že jednou nastoupíme k utkání, půjdeme do vedení a nakonec pohodlně zvítězíme 6:0 nebo 6:1. Je dost stresující neustále otáčet zápasy, ale kluky to takhle asi víc baví,“ začal své pozápasové hodnocení zvesela mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Každopádně jsem rád, jak jsme utkání zvládli. Je vždy těžké narazit na nováčka a ještě na novém hřišti, protože kromě hry samotné se ještě musíte vypořádávat s řadou vedlejších rušivých faktorů. Domácí na nás vlétli ve velkém stylu a jejich tempo nám v prvních minutách působilo problémy, když jsme neměli dost klidu na svou tradiční výstavbu hry. Takové nasazení ale nemohli vydržet dlouho a nakonec se nám podařilo převzít otěže utkání. Škoda, že jsme neskórovali jako první, vše by pak asi bylo jednodušší. Nakonec ale máme tři body a skvělou výchozí pozici směrem k jarní části Superligy,“ uzavřel Benda.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru