Del Potro stále touží po návratu. S problémovým kolenem podstupuje terapii kmenovými buňkami

9. 12. 2020, 12:21
Aktuality 14
Šampion US Open 2009 Juan Martín Del Potro ještě nechce pověsit raketu na hřebík. Bývalý třetí hráč světa už skoro rok a půl kvůli zlomenině čéšky v pravém koleni na tour chybí, přesto plánuje návrat a teď s problémovým kolenem podstupuje terapii kmenovými buňkami.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Del Potro si čéšku v pravém koleni poprvé zlomil v říjnu 2018 na Masters v Šanghaji a zranění si obnovil loni v červnu na trávě v londýnském Queen's Clubu. Zatímco po první zlomenině se dokázal vrátit celkem rychle, teď je mimo tenisovou scénu už skoro rok a půl.

Dvaatřicetiletý rodák z Tandilu zkouší všechno možné, jelikož není připravený ukončit kariéru a chtěl by se ještě alespoň jednou pokusit na kurty vrátit. Proto nyní podstupuje terapii kmenovými buňkami.

"Stále bojuju s kolenem. Pravda je, že bude strašně těžké se vrátit. Ale věřím, že mi pomůže má touha ještě hrát. Nemyslím si, že je čas s kariérou skončit. Chci ještě na olympijské hry, hlavně kvůli nim ještě zabojuju," řekl Del Potro před pár týdny v rozhovoru pro televizní stanici ESPN.

Proceduru nazvanou Bone Marrow Aspirate Concentrate, při níž jsou z těla odebrány regenerační kmenové buňky a poté injekčně aplikovány do poškozené oblasti, absolvoval v Brazílii, kam se za pár týdnů vrátí na další zákrok.

Stejnou léčbu má za sebou například brazilský fotbalista Rodrigo Dourado, k profesionálnímu fotbalu se však mohl vrátit až po 450 dnech.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikdy nezabudnem ako Delpo vypráskal Federera v NY a vzal mu istý titul.

No dobre, sčasti to bolo aj tým, ze Federer je proste nemehlo.
Reagovat
sojka1
jeeeeee, tak to bylo hodne slabe. FH, ty jsi jak stary Rok, taky uz meles z posledniho a vyhlizis Jeziska, vid.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Keby je to slabé, nechalo by to staru rutinérku chladnou ;)
Reagovat
Mantra
že má vedle tenisu ještě nějakého koníčka, jinak by mohl mít deprese z prázdného života bez jiných aktivit, když nemůže hrátsmile
Reagovat
Patik
Keby mal v tíme Nadalovho lekára tak už mohol dávno podnikať turnajové maratóny..je to zaujímavé..niekto má zdravotný problém a je to citelne poznať na jeho kariére a neuplatnenom potenciáli..a niekto má rovnaký zdravotný problém a búra všetky rekordy ďaleko za hranicami svojích možností..
Reagovat
peek
Tohle se nedá zevšeobecňovat. Tělo má každý jiné, je to velice velice individuální.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, jenom Rafa chodí na operace s tím, co neměl nikdy zraněné. smile
Reagovat
Patik
tak rozumieš v Miami trpíš bolesťami celého tela čakáš ktorá končatina ti odpadne a v Monte Carle sa tváriš že sa nič nestalo..aj také príbehy píše zdravie..
Reagovat
Nola
celkom zjednuduseny pohlad.... DelPo patri medzi vysokych hracov, ktori boli a mozno aj su nachylnejsi na zranenia, idealna vyska tenistu tu bola uz viackrat preberana.....
dnes, ked vacsina mladych hracov patri do jeho vyskovej kategorie, to mozno nie az tak evidentne, ale iba cas ukaze, ci dokazu hrat bez vaznych zraneni vacsinu kariery, resp. ci si dokazu udrzat svoju vykonnost v priebehu par rokov.....
Reagovat
turista
Hůř dopadl megatalent Kokkinakis. Slehla se po něm zem.
Reagovat
Patik
ja si ho pamätám len ako porazil Federera..potom asi nezvládol slávu a podlahol drogám a ľahkým ženám..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Paitik je cely jednoduchsi, takze jednoduchy pohlad je pre neho signifikantný.
Reagovat
turista
Nadal dostal kmenové buňky do kolena a do páteře. Léčba byla úspěšná.
Reagovat
Patik
kmeňové bunky ale niesú zdravie v tabletke.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist