Hlavní obsah

Byl jsi před finále v kontaktu s Berbrem? Letos končíš, vyslechl si Královec. Možná úplně...

Praha
Aktualizováno

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec, který byl před letošním finále MOL Cupu v kontaktu s Romanem Berbrem, už nebude v závěru letošního roku nasazován na ligové zápasy. Rozhodnutí v nahrávce pro média oznámil Martin Malík, předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Berbr volal Královcovi poté, co se sešel se sportovním manažerem Sparty Josefem Krulou. Letenští porazili Liberec 2:1 a postoupili díky výhře do základní skupiny Evropské ligy. Sparta v prohlášení odmítla možné ovlivňování delegace sudích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec během utkání 1. kola nejvyšší soutěže mezi Spartou Praha - SFC Opava.

Článek

Ještě v úterý večer Pavel Královec odřídil zápas Chelsea - Krasnodar (1:1) v Lize mistrů.

Jenže doma si nadrobil. Policejní odposlechy zachytily jeho hovor s později zatčeným místopředsedou asociace Romanem Berbrem před letošním finále MOL Cupu.

Zápas v Londýně byl dost možná pro českou jedničku s píšťalkou poslední v kariéře.

Pro ztrátu důvěry nejspíš nebude Královec na jaře zařazen na listinu sudích pro první a druhou ligu. Sestaví ji nová komise rozhodčích, která by měla fungovat od ledna.

Bereme případ vážně, ujišťuje Malík

„Nemáme žádné oficiální a konkrétní informace od orgánů činných v trestním řízení, ale bereme to velmi vážně. Osoby pověřené vedením komise rozhodčích stáhly Pavla Královce ze zápasů profesionálních soutěží do konce podzimu," avizuje předseda asociace Martin Malík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec během finále mezi Libercem a Spartou.

Letos ještě zbývá dohrát čtyři ligová kola.

„Pokusíme se získat oficiální informace. Jakmile je budeme mít, k řešení celé věci se vrátíme. V tuto chvíli platí, že rozhodčí Královec nebude nominován k utkáním," dodává Malík.

V mezinárodních soutěžích by Královec nepokračoval kvůli věkovému limitu.

Po finále byl mezinárodní sudí pod palbou kritiky, že v prvním poločase nevyloučil za nerozhodného stavu záložníka Sparty Martina Frýdka, za což se později omluvil.

Reklama