Už jsem byl smířený s tím, že se žádné zajímavé práce nedočkám a že už ani trénovat nebudu, přiznal Jarolím

Už jsem byl smířený s tím, že se žádné zajímavé práce nedočkám a že už ani trénovat nebudu, přiznal Jarolím

Přípravu na 11. kolo proti Opavě zahájila Mladá Boleslav už s Karlem Jarolímem a jeho novým realizačním týmem obsahujícího Kočího a Pařízka. Velezkušený nástupce Jozefa Webera hráčům zdůraznil zodpovědnost každého z nich na současném nepříliš slavném postavení v prvoligové tabulce.

"Přiznám se, že v situaci, která v současnosti ve fotbale i v celé společnosti je, jsem byl už smířený s tím, že se žádného zajímavého angažmá nedočkám a že už ani trénovat nebudu. Takže o nabídce pana Dufka, který mně zavolal v neděli po prohraném utkání s Teplicemi, jsem popřemýšlel a rozhodl se do Mladé Boleslavi přijít. Jedním z pozitivních faktorů bylo, že už jsem v Boleslavi působil. Seběhlo se to rychle a myslím si, že kdyby se Boleslavi podařilo nad Teplicemi vyhrát, asi by o trenérské změně ve vedení klubu nepřemýšleli," pronesl na webu fkmb.cz stratég s minulostí u české reprezentace.

"Boleslav samozřejmě potřebuje impuls k lepším výkonům a výsledkům, ale nejen od nového trenéra. Klukům jsem při prvním setkání řekl, že na současném stavu nesou stejnou zodpovědnost, jako odvolaný realizační tým, protože přeci na hřišti jsou oni. Proto musí díl zodpovědnosti vzít na sebe a uhrát si lepší výsledky sami. Oni jsou aktéři na hřišti, my trenéři je můžeme nějakým způsobem zkorigovat, ale základ je, aby chtěl jeden jako druhý něco s tím nelichotivým postavením v ligovém pořadí udělat," zdůraznil čáslavský rodák, jehož názor publikovaly stránky fkmb.cz.

Ten sice neviděl všechna podzimní utkání Mladé Boleslavi, ale něco málo ano a jakous takous představu o výkonnosti měl. "Všechna podzimní utkání Boleslavi jsem neviděl. Viděl jsem ji na Slavii, tam první poločas nebyl kdovíco, v druhém poločase byla pasáž, ze které Boleslav mohla vytěžit víc, i když konečný výsledek na současné Slavii 0:1 špatný není, ale body nepřinesl. Podrobnosti o utkání v Příbrami vím od Borise Kočího, v němž soupeř chtěl víc, než Boleslav, která předvedla odevzdaný výkon, a díky tomu se Příbrami podařilo vyhrát. Prohra s Teplicemi bylo trochu nešťastné utkání pro Boleslav, mohlo dopadnout i obráceně, nebýt neproměněné penalty, ale bohužel dopadlo, jak dopadlo." pokrčil rameny staronový trenér Boleslavi, jenž se svého času zjevil také v Al-Ahlí či Al-Wahdě.

Boleslav hraje nejvyšší soutěž šestnáctým rokem a za tu dobu se u ní vystřídalo 12 koučů v 17 různých časových etapách. Kromě Jarolíma jde o Dušana Uhrina mladšího, Jozefa Webera, Martina Svědíka, Leoše Kalvodu, Ladislava Mináře, Miroslava Koubka, Karla Stannera, Pavla Hapala, Zdeňka Ščasného, Luďka Zajíce a Milana Bokšu. Tamní lavička tedy nepatří zrovna k bezpečným...

Boleslav dostala za úkol probudit hodně známá tvář. Jaké asistenty si k sobě Jarolím vybral?

Zdroj: fkmb.cz