InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborský festival vína odhalil program 2021. K Vánocům si nadělíte Cimrmany, Kluse i jedinečné zážitky

Táborský festival vína již zahájil předprodej vstupenek na program 13. ročníku, který se uskuteční v průběhu celého roku, hlavně pak v březnu a dubnu 2021. Kromě předních moravských, českých a zahraničních vinařů bude hostit i mnoho kulturních akcí. Divadlo Járy Cimrmana sehraje hru Akt, Ondřej Vetchý přijede s představením Prachy!!!, Jaroslav Dušek s Velkou vizitou a Pátou dohodou a nebudou chybět ani koncerty Báry Hrzánové s Máriem Bihárim, Dana Bárty, Tomáše Kluse a vánoční speciál Pokáče.

Novinkou je, že si lidé mohou vytvořit svůj vlastní dárkový poukaz přímo na festivalovém webu www.festivalvina.cz.

„Zájemci si mohou sami vyplnit krásně graficky ztvárněný dárkový poukaz a darovat tak k Vánocům či jiným příležitostem nezapomenutelný zážitek z pestrého programu Táborského festivalu vína," říká ředitel festivalu Jiří Blafka.
Předprodej vstupenek na vyhledávaný český festival, na který jezdí lidé z celé republiky, začal koncem listopadu. A vstupenky na bohatý program rychle mizí. „Často se nám stává, že lidé nákup odkládají, pak zjistí, že už je jejich favorizovaná akce vyprodaná a volají, zda by to nešlo nějak zařídit. Mnohé akce jsou však kvůli náročným přípravám dělané na přesný počet návštěvníků, opět tak doporučujeme s koupí neváhat," dodává Jiří Blafka.
V programu milovníci vína, piva, kávy, gastronomických zážitků i kultury najdou oblíbené dílčí degustace vína, piva, kávy i domácích limonád, workshopy, snoubení vín a pokrmů i košty vína – Putování po táborských sklepech za vínem a Velkou ochutnávku vína.
Novinkou pak budou (Ne)vinné duely vinařů, účast na nich přislíbili legendy jako Gala, Illias, Volařík či mladí vinaři jako Prokeš, Kadrnka, Mlýnek a podobně. Velká ochutnávka vín se po loňském úspěchu bude konat na nádvoří hradu Kotnov o městské slavnosti Táborská setkání.
„Putování po táborských historických sklepech zaměříme na mladé vinaře z Moravy a Rakouska i na ženy – vinařky. Návštěvníci tak objeví nejen nepoznaná zákoutí Starého města Tábora, ale i nová, nicméně skvělá vína," uzavírá Jiří Blafka.
Vstupenky a dárkové poukazy na Vánoce na 13. ročník festivalu vína jsou k zakoupení online na www.festivalvina.cz.
Program a aktuální informace najdou zájemci na www.festival-vina.cz nebo facebooku festivalu @festivalvin.
David Peltán

-pr-

 

Další zprávy z regionu

 
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace