Rázlová a spol.: TVRDĚ ODMÍTLY VZPOMÍNKY ŠVORCOVÉ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rázlová a spol.: TVRDĚ ODMÍTLY VZPOMÍNKY ŠVORCOVÉ!

Jiřina Švorcová
Jiřina Švorcová (archiv Blesku, ABS)

Nově vydané audiovzpomínky Jiřiny Švorcové (†83) za zesnulou komunistickou umělkyni načetl herec Michal Gulyáš (54). Proč ale autoři oslovili muže? Žádná z hereček totiž Švorcové nechtěla půjčit svůj hlas! Odmítly Regina Rázlová (73), Jarmila Švehlová (64) i Dana Homolová (58)!

Spisovatel Miroslav Graclík, který se Švorcovou její vzpomínky před více než deseti lety zpracoval a s velkým úspěchem knižně vydal, přirozeně pro novou audioknihu počítal s ženským hlasem. Sama Švorcová, která zemřela téměř před deseti lety, totiž na audioknize hovoří asi v hodinovém záznamu. Ale dalších více než deset hodin materiálu bylo nutné znovu načíst. Jako první prý oslovil Rázlovou.

Také ona patřila k výstavním tvářím komunistického režimu, její otec Stanislav Rázl (†79) byl totiž prominentním politikem, a také ona proto po roce 1989 na dlouhá léta zmizela z očí veřejnosti, byť do politické angažovanosti Švorcové měla daleko. „Paní Regina odmítla s tím, že jí vadí, že Švorcová v knize hovoří o soukromí umělců, s jejichž dětmi teď ona třeba hraje. Nepodařilo se mi ji přesvědčit, že by to byla pouze role, jakých hraje celou řadu,“ vysvětluje Graclík. Narazil i u herečky Dany Homolové, dcery Miroslava Homoly (†73), slavného vyvolávače z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje!.

Švorcová promluví 10 let po smrti! A po Ledeckém jde policie. Uspořádal ilegální koncert

Video se připravuje ...

„Osobně Švorcovou nepovažuji za to největší zlo minulého režimu, byli i horší. Nám v divadle i pomohla. Ale jsem divadelní herečka s expresivním projevem, rozhlas jsem nikdy nedělala a nakonec jsem usoudila, že to není pro mě,“ říká Homolová. A nakonec odmítla i Jarmila Švehlová, které Švorcové hrála dceru v normalizačním seriálu Okres na severu. „Vůbec si na takovou nabídku nepamatuji,“ tvrdí ale Švehlová. To Graclíka překvapuje. „Řekla, že Švorcovou nemá ráda, na jejich spolupráci v Okresu na severu nechce vzpomínat, a tím pádem audioknihu prezentovat, že ji načetla jako její seriálová dcera,“ krčí rameny.

Rázlová po vyproštění z hořícího jaguara: Vůbec nechápu svou reakci!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
10. 12. 2020 • 10:11

Mají zřejmě dost peněz ,ukázalo se že hraboši naříkají právě v tomto roce. Herci i zpěváci se totálně ukázali ,je to svolov

pelagie
10. 12. 2020 • 09:39

Homolová je ročník 1951 !!, takže??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.