Hlavní obsah
Článek

Je dobře známo, že Tina Turner (†83) není žádná křehotinka. S legendární zpěvačkou se život rozhodně nemazlil. 16 let žila ve svazku s mužem, který ji fyzicky týral, a dokázala se poprat i se závažnými zdravotními problémy, jako je mrtvice nebo rakovina. V rámci propagace nové knihy Happiness Becomes You: A Guide To Changing Your Life For Good o svém životě nyní promluvila pro list Guardian.

„V průběhu let jsem v sobě musela probudit lvici, abych se dokázala poprat se zdravotními problémy. Díky nemoci si víc cením svého zdraví a žiji každý den naplno,“ uvedla.

Manželství s Ikem Turnerem plné násilí přežila prý hlavně díky buddhismu. Našla v něm útěchu v nejtěžších chvílích, a nakonec díky němu našla i odvahu opustit manžela, za nějž byla provdaná v letech 1962 − 1978.

Rozbité rty, monokly, vymknuté klouby, zlomeniny a psychické týrání byly toho času nedílnou součástí zpěvaččina života, jak popsala v knize. „Snažila jsem se zachovat si zdravý rozum, abych zvládla jeho šílenství,“ uvedla.

Mučení a deprese však nakonec dohnaly Turner k pokusu o sebevraždu. Těsně před koncertem v roce 1968 se předávkovala. Když se později probudila v nemocnici, byla zklamaná, že to přežila. Tehdy se na radu přátel obrátila k buddhismu.

Osm let po rozvodu s Turnerem Tina poznala svou životní lásku, hudebního producenta Erwina Bacha, za nějž se v roce 2013 provdala. Jen několik týdnů po svatbě však utrpěla mrtvici. O tři roky později jí zjistili rakovinu zažívacího traktu a začaly jí selhávat ledviny. Tumor jí ze střev úspěšně vyjmuli, ale musela ještě podstoupit transplantaci ledviny. Tu jí nakonec daroval právě Bach.

Ledvinu její tělo ovšem nejprve nepřijalo. V roce 2018, kdy se stále zotavovala z transplantace, se zpěvaččin nejstarší syn Craig zastřelil. Trpěl depresemi, které utápěl v alkoholu, a nakonec svým démonům podlehl.

Navzdory útrapám a strastem, které jí osud přichystal, Tina nelituje jediného okamžiku ve svém životě. Svému exmanželovi prý už odpustila a smířila se i se smrtí milovaného syna.

„Nic bych neměnila, jsem pyšná na svou životní cestu. Vše, co mě potkalo, ze mě udělalo ženu, kterou jsem dnes. A jsem velmi šťastná,“ sdělila deníku Mirror.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám