Před objektiv je museli nastylizovat tak, aby si byli podobní jako pohádkový Rudolf II. a jeho mladší kopie pekař Matěj. Což byly postavy, které ve skutečnosti hrál jeden herec Jan Werich. Do velmi náročné proměny však oba vůbec neváhali jít, ba naopak. „Člověk ani nemá pocit, že pracuje, ale že si jen tak hraje. Jako malé dítě. Což mě vždycky baví. A když pak vidím, jak se ty kalendáře prodávají, co jsou schopny vydělat, i při dražbách těch fotografií, tak z toho mám obrovskou radost. Protože to má smysl,“ vysvětlila Bára, kterou s patronkou projektu Chantal Poullain (64) pojí letité přátelství. Stejný pocit má i Radek Holub, který se s ní zná přes Bolka Polívku (71).

Video
Video se připravuje ...

Simona Stašová, kalendář Proměny Tereza Kovářová

Překvapivý výsledek

Potom, co prošli rukama zkušených maskérů, si byli podobní jako vejce vejci. „Strašně moc bavila už jen ta představa, jak budeme vypadat jako dva Werichové, to nás hodně zajímalo. Ve výsledku se to neskutečně povedlo,“ chválí si Hrzánová, která ale samotný film ráda nemá. „O alchymii rudolfovské doby se tak trochu zajímám a je to tam vylíčené, že všichni byli podvodníci a šarlatáni, což samozřejmě není vůbec pravda,“ přiznala herečka.

Do této proměny byla ještě přidána jedna důležitá postava. Tou byla hraběnka Kateřina Stradová, milenka císaře Rudolfa II. Do její podoby se proměnila herečka Lenka Vlasáková(48), kterou stejně jako na filmovém plakátu zvěčnili na obraze.

Jaroslav Plesl jako Keanu Reeves

Do projektu se zapojil i Jaroslav Plesl (46), kterému fotograf Petr Kurečka (42) vybral proměnu do amerického herce Keanu Reevese (56). Konkrétně z filmového plakátu John Wick z roku 2014. A Plesl nabídku s nadšením přijal. „Tomu se opravdu říká výzva. Nejenže člověk může být součástí dobré věci, ale i krásné práce, která obnáší skvělou společnost. Moc jsem si to užil. Navíc Keanu Reeves je můj velký vzor,“ přiznal při focení herec, kterému maskéři v podstatě jen přilepili vousy a sčesali vlasy dozadu. Přestože si nejsou v civilu moc podobní, v kalendáři Plesl vypadal jako jeho dublér.

VIDEO: Chantal Poullain: Doktorům věřím! Moje sestra je neposlechla a... Stalo se to nejhorší!

Video
Video se připravuje ...

Chantal Poullain: Doktorům věřím! Moje sestra je neposlechla a... Stalo se to nejhorší! Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
41 fotografií