10. prosince 2020 • 14:45

Dresy Nitry „ozdobí“ COVID! Půjdou do dražby. Ani zadarmo, zuří fanoušci

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirem poznamenaný rok 2020 hodlají na památku zvěčnit. Vedení hokejové Nitry si jako každý roky před Vánocemi připravilo pro fanoušky speciální sadu dresů. Letos se je však slovenský klub místo vánočními prvky rozhodl ozvláštnit motivem viru, který stále řádí ve světě. "Věříme, že i COVID se rozplyne tak jako sněhové vločky a budeme si moct hokej opět naplno vychutnávat," řekl klubový prezident Miroslav Kováčik. Trikoty půjdou následně do aukce, jejíž výdělek půjde na podporu nitranského hokeje. Fans však s tímto "vylepšením" nejsou vůbec spokojení a okamžitě vyjádřili svoji nechuť.



Když už kvůli neustále šířící se nákaze nemohou na hokej fanoušci nejen na Slovensku, „půjdou“ i s koronavirem hráči Nitry do pátečního zápasu s Banskou Bystricou. Druhé mužstvo tamní Tipos extraligy totiž oblékne dresy s Corgoněm v roušce (klubovým symbolem) obklopeným právě COVIDem-19. Tým, který trénuje český kouč Antonín Stavjaňa, tak reaguje na současnou těžkou dobu.  

„Jako každý rok jsme i letos fanouškům připravili speciální edici dresů, které půjdou do dražby. Tentokrát to však bude o něčem jiném. Jelikož už tři čtvrtě roku jsme zavalení COVIDem, rozhodli jsme se připravit speciální sadu, která, pevně tomu věřím, bude pro majitele připomínat nějakou etapu života. Dobu, která tu byla, ale už je za námi. Pevně doufám, že na něco takového, že lidé nemůžou chodit na tribuny a užívat si hokej naplno, budeme za rok, dva a v následující budoucnosti jen vzpomínat,“ objasnil netradiční vánoční motiv prezident Kováčik.

Hokejisté Nitry půjdou do utkání proti Banské Bystrici ve speciálních "covidových" dresech. Fanoušci klubu z nich nadšení vůbec nejsouFoto hockeynitra.com

Akci s „koronavirovými“ dresy myslí Nitra v dobrém. Tradičně chce dresy z utkání vydražit a pomoct tak tamnímu hokeji. U fanoušků ale letošní speciální sada zřejmě nesklidí moc velký úspěch. Klub hned po představení trikotů schytal bouřlivou kritiku na sociálních sítích. „Ani nevím, co si mám o tom myslet. Za mě tento nápad není vůbec vánoční, vtipný a ani milý. A dražba dresů? Nechtěl bych ho ani zadarmo,“ stálo v jednom komentáři na Facebooku.

Sice se našli i fanoušci, kteří doufají, že to klubu pomůže co nejlépe, ohlasy zhnusení a nepochopení však převážily. „Ty dresy jsou strašné. Alespoň doufám, že tradice vánočních dresů zůstane zachována a znovu vyhrajeme. Obzvláště když hrajeme proti Banské Bystrici,“ napsal jeden z mála optimističtějších fanoušků Nitry.

Vstoupit do diskuse
0