1300 řidičů překročí v Mostě rychlost u radaru za jediný den! Město koupí nové měřiče, mohou pak padat pokuty
Radar v Mostě. Ilustrační foto: město Most
Most

Most – Příliš hodně řidičů jezdí v Mostě divoce a nebezpečeně. Město Most chce situaci v provozu zklidnit. Mají k tomu přispět nové měřiče rychlosti. Ty budou umožňovat, aby za překračování povolené rychlosti padaly pokuty.

Od jara roku 2019 se v našem městě můžete setkávat s přístroji na měření rychlosti vozidel. Na tyto chytré radary můžete narazit celkem na pěti místech, a to v ulici Československé armády, Mostecká, Jana Opletala, Josefa Suka a Pod Lajsníkem.
Důvod, proč lze přístroje nazvat jako „chytré“ radary, má snadné vysvětlení. Tyto přístroje totiž nejsou určeny k pouhému měření rychlosti projíždějících aut a případnému upozornění řidičů díky identifikaci jejich SPZ při překročení rychlosti, ale slouží také k anonymnímu sběru dalších cenných statistik a informací o provozu ve městě. Jsou to údaje jako například, jak jsou silnice vytížené, tedy počet vozidel, která projela kolem radaru ať už v jeho směru či v protisměru, druhy vozidel podle jejich velikosti a třeba i to, jestli řidič před měřičem zabrzdí nebo rychlost nijak nezmění, ba i dokonce sešlápne plyn a na rychlosti přidá.

Monitorovací systém měl zprvu pro řidiče působit spíše preventivně, avšak ze statistik vyplývá, že dovolenou rychlost ve výše zmíněných ulicích měsíčně porušují až tisíce z nich.



Pojďme se společně podívat na konkrétní případ a ukázat si tak, proč je důležité začít regulovat překračovanou rychlost. Jedním z nejvíce frekventovaných měřených míst je ulice Pod Lajsníkem. Ze statistických měření vyplývá, že za jeden měsíc projede kolem radaru v průměru skoro 300 tisíc vozidel a z toho téměř 40 tisíc řidičů přesáhne dovolenou rychlost. Pokud bychom se na to podívali v rozmezí jednoho dne, pak denně překročí rychlost více než 1300 řidičů. Takto vysoké číslo je třeba z bezpečnostního hlediska omezit.

„To je důvod, proč se město Most rozhodlo učinit nákup nového systému radarů. Tyto nové radary umožní městu změření řidičů naostro a následně jim umožní udělit pokuty za překročení dovolené rychlosti. V nejbližší době tedy dojde k umístění nového systému radarů na výše zmiňovaná stanoviště a jako první by si mohli řidiči nový radar vyzkoušet na vlastní kůži již na přelomu tohoto roku,“ uvedla mluvčí města Klára Vydrová.

„Na závěr bychom na vás tímto upozorněním chtěli apelovat, abyste sundali nohu z plynu a vyhnuli se nežádoucímu chování na našich silnicích, které by vám mohlo způsobit případné potíže v podobě pokuty. Ušetříte tak své peněženky a nám práci navíc,“ vzkazuje město Most řidičům.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru