Hradec Králové: Město chystá stálou expozici ve dvou patrech Muzea východních Čech

11.12.2020 7:38

Návštěvníky Muzea východních Čech by měly v létě přivítat nové expozice ve druhém a třetím patře. Týkat se bude města Hradce Králové a jeho královské historie. Dodavatel stálé expozice zajistí také osvětlení, audiovizuální a IT techniku a další potřebné prvky za téměř 20 milionů korun bez DPH. Práce by zde mohly být zahájeny ještě do Vánoc.

Hradec Králové: Město chystá stálou expozici ve dvou patrech Muzea východních Čech
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nová expozice v Muzeu východních Čech bude vznikat především během zimních měsíců, protáhnout by se měla až do léta. „Stálá expozice se bude nacházet ve čtyřech sálech. Ve druhém patře budou umístěny výstavy s názvem K městu českých královen a Cesta k pevnosti. Ve třetím podlaží se v dalších dvou sálech bude nacházet výstava K Salónu republiky,“ říká náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města Věra Pourová. Předmětem zakázky, jejíhož dodavatele v minulém týdnu schválila rada města, je provedení a dodávka stálých expozic ve druhém a třetím patře muzea. Dojde ke zpracování dílenské dokumentace, výrobě, dodávce, montáži a kompletaci celé výstavy, a to včetně osvětlení a moderní audiovizuální a počítačové techniky.

Výběrové řízení město vypsalo v letních měsících letošního roku, ještě před tím absolvovalo tržní konzultace, na základě kterých proběhla revize projektové dokumentace. „Postupovali jsme tak s ohledem na zkušenosti z minulosti, kdy výběrové řízení skončilo několikrát neúspěšně. Stalo se tak zejména proto, že dodavatelé buď cenu velmi navýšili oproti předpokládané hodnotě, a nebo se nikdo nepřihlásil. Tentokrát se nám konečně podařilo najít kompromis a vysoutěžit vhodného dodavatele,“ dodává Pourová.

Na zakázku plánuje město také využít dotaci. „Z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu jsme již získali dotaci ve výši téměř 75 milionů korun, kterou jsme z části použili na dofinancování rekonstrukce budovy muzea. Zbývajících necelých 14 milionů bychom rádi využili právě na realizaci dvou stálých městských expozic,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…