InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dar Milevska obci Hrejkovice prošel nejtěsnější většinou

MILEVSKO – Na posledním zasedání milevští zastupitelé schválili příspěvek obci Hrejkovice na realizaci dopravně bezpečnostních opatření. Hrejkovice žádaly o 279 tisíc korun, zastupitelé se přiklonili k částce 150 tisíc. Usnesení bylo navrženo ve dvou variantách – 150 tisíc nebo nic. Po loňském dramatu, kdy Milevsko odmítlo přispět Bernarticím, kde město stejně jako v Hrejkovicích vybírá pokuty z úsekového měření rychlosti, se všichni poučili. Hrejkovice si nechaly zhotovit pasport dopravního značení, které potřebuje obnovu, a požádaly o příspěvek na tuto konkrétní věc.


Zastupitel Zdeněk Herout navrhoval, aby se vytvořil fond při Svazku obcí Milevska, kam by město mohlo přispívat a obce z něj na dopravní opatření čerpat. Podivil se, že se Milevsko zabývá pouze žádostmi obcí, kde probíhá radarové měření. Starosta Ivan Radosta ujistil, že peníze nejdou z účtu radaru, ale prostě z městského rozpočtu. Město má navíc s Hrejkovicemi uzavřenou smlouvu, podle níž do Hrejkovic zasahují i kompetence milevské městské policie. Starostka Hrejkovic Hana Kašparová byla přítomna a objasnila, že peníze jsou určeny na opravu nebo instalaci chybějících dopravních značek v Hrejkovicích i jejich místních částech, tedy na Chlumku, v Pechově Lhotě a v Níkovicích. Nakonec dar 150 tisíc jedenácti hlasy, tedy nejtěsnější většinou, prošel. Proti byli zastupitelé Ondřej Šimánek, Michal Horek a Karel Procházka, hlasování se zdrželi Marie Jelenová, Zdeněk Herout, Zdeněk Hobzek, Jaroslav Peták a Pavel Koutník. Nepřítomni byli Michal Polanecký a Tibor Kaleja.

Milevské noviny poté oslovily bernartického starostu Pavla Souhradu s dotazem, zda se po tomto průlomu nyní Bernartice vrátí ke své loňské žádosti. „Nevím. Já se před Milevskem hrbit nechci, ale teď u nás bude zastupitelstvo, uvidím, jak se vyjádří ostatní," vyplynulo z odpovědi starosty, že vztahy s Milevskem zůstaly po loňské anabázi napjaté. Milevští radní totiž údajně napřed Bernarticím profit z pokut přislíbili, jenže pak se ukázalo, že takový postup by byl protizákonný, tak jim nic nedali.

Diskuse k článku - 18 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tvl... to je komedie.... Bernartice si za to můžou sami... Milevsko tam měřit nechtělo... a ted budou Bernertice řvát, ze chteji prachy? Bych to vypnul a je to.. sami Bernertice si to vyběhali, aby se merilo, uzavreli smlouvu s Milevskem o správě radaru jakozto poverene obce (dle zakona) a tim dali prijem Milevsku... a pokud dle zakona jim ty penize nelze dat, tak maji smulu... muzou to zkusit obejit jako Hrejkovice, podali žádost na dopravni značení a ne jako dar z vyberu pokut... pokud to nechape starosta Bernartic (prej se nechce hrbit :-) :-) ) tak nema co delat u fochu... porusovat zakony pro nej je asi v poradku

    Vloženo 14.12.2020 20:56:45

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Vyberou tři mega a dají do Hrejkovic 150 tisíc, to je dobrý obchod.

    Vloženo 12.12.2020 11:18:58

  • petr 

    Reagovat

     

    Starosta by měl mít svůj názor a ne jenom říkat :" nevím, až co řeknou ostatní". Starostka Hrejkovic ukázala, že když je vůle k jednání, lze dosáhnout úspěchu.

    Vloženo 11.12.2020 22:18:51

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Bernartický by měli doručit žádost o Dar za provoz radaru na jejich území jejich výtěžek končí v Milevsku okamžitě to znamená ještě na prosincové zasedání v Milevsku, tak aby zaslouženou odměnu která byla možná přislíbena dostali co nejdříve.

    Vloženo 11.12.2020 14:23:42

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Tak tak. Jen ať se s tím hlavy pomazané v Milevsku poperou ......

      Vloženo 11.12.2020 14:30:35

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Asi by mělo platit, když se něco slíbí, tak se to má dodržet.

    Vloženo 11.12.2020 12:49:35

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace