S cukrářem o pečení vánočního cukroví
Hostem ve studiu byl tentokrát cukrář Petr Procházka z cukrárny Adamant v Krupce. Bavili jsmse se ním o vánočním cukroví a všeho, co s ním souvisí.
Je rozdíl mezi domácím a profesionálním pečením? Existují nějaké cukrářské tipy a „vychytávky“ při pečení? Jaké druhy vánočního cukroví jsou mezi lidmi nejoblíbenější? Mění se to nějak?
Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu a dozvíte se víc. Přejeme vám pohodový poslech.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.