Zde může být vaše reklama.

Chtějí další body 11. kolo: Sigma jede do Teplic

11. kolo: Sigma jede do Teplic

foto: Petr Pelíšek

11. 12. 2020 - 14:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc jsou po deseti kolech na děleném třetím místě tabulky, mají stejný bodový zisk a stejné skóre jako FK Jablonec. O postavení ve vrcholové pasáži pořadí FORTUNA:LIGY budou bojovat v 11. kole v sobotu v Teplicích. Zápas má výkop v 18.00.

Sigma to nebude mít lehké, nejen proto, že poslední kola přestala dávat góly ze hry a v předchozích dvou utkáních v závěrečných minutách ztratila výhry. Teplice totiž nově trénuje Radim Kučera, sigmácká legenda, kapitán hanáckých vítězů poháru. A ten Sigmu a její hráče velmi dobře zná. Tepličtí jsou, na rozdíl od Sigmy, zatím v krizi, v tabulce jsou dole a doma na podzim zatím vyhráli jen jednou. „Ta dvě poslední střetnutí nás samozřejmě hrozně mrzí. Mohli jsme uhrát krásných šest bodů, máme dva. Ale prostě jedeme dál, musíme se s tím poprat. Je to vyloženě o nás, o hlavách. Musíme zabrat. Je to vždycky o následujícím zápase. Teď jsou před námi Teplice. Tam trénuje náš velký kamarád Radim Kučera, to bude takové zpestření. Musíme znovu zabodovat, v Teplicích se nám daří, takže doufám, že se nám to povede,“ řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček.

Teplice po devátém kole vyměnily trenéra, nyní je vede bývalý kapitán SK Sigma Radim Kučera. A ten své nové mužstvo hned nasměroval v k výhře v Mladé Boleslavi. Což by mohlo sobotního soupeře Hanáků nabudit. „Vždycky je to tím hodně ovlivněné. Teď se mu můžou do sestavy vrátit nějací hráči, kteří byli na marodce. Ale s tím se potýká každé mužstvo. Radim je herní trenér, chce hodně hrát, nabádá k tomu i hráče. Teplice hrají doma, my tam nepojedeme jenom na výlet, chceme tam uhrát body,“ řekl Jiří Neček. „Je ale nyní těžké říct, jak bude soupeř hrát. Připravujeme se na všechny možnosti, bude to hodně těžký souboj

Utkání FK Teplice versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 12. prosince od 16.00 (rozhodčí Miroslav Zelinka – Adam Horák, Jakub Hrabovský).

Pravděpodobné sestavy
FK Teplice: Němeček – Vondrášek, Kučera, Shejbal, Černý – Radosta, Trubač, Moulis, Fortelný, Jukl – Mareš. Trenér Radim Kučera.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Greššák, Breite, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články