‚Ať to dopadne jakkoliv, končím.‘ Trenér Prospal opustí České Budějovice, vrátí se do zámoří

Kouč Václav Prospal po sezoně skončí u hokejistů Českých Budějovic. Že se blíží jeho konec na jihu Čech, to v přípravě není vůbec znát. Impulzivní kouč nadále nutí hráče do tréninku v obrovské intenzitě, při každém cvičení.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal | Foto: Jiří Luxík | Zdroj: www.hcmotor.cz

Když se akce nepovede, schytá to ten nejmladší stejně jako ten nejzkušenější. Nikoho nešetří, ani své hlasivky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisty Českých Budějovic povede po sezoně nový trenér. Více v reportáži Kamila Jáši

A na tom, že po sezoně skončí, se nic měnit nebude. Ani kdyby Motor získal mistrovský titul. Proč se tak rozhodl v rozběhnuté sezoně?

„Není to tak, že bych se koukal na to, jestli hrajeme dobře, nebo nehrajeme dobře,“ řekl Radiožurnálu. Právě jeho hráči se rozhodnutí dozvěděli jako první.

„Tak to k tomu dospělo. Vracel jsem se s tím, že mám určitý časový horizont, který se naplnil. Za tím si budu stát. Ať to dopadne, jak to dopadne, po sezoně končím, další rok už tady nebudu,“ říká Václav Prospal, který se odstěhuje zpět do zámoří, kde bude sledovat hokejovou kariéru svého syna.

Okamžitě poté, co oznámil svůj konec v české extralize, se Prospalovi ulevilo. „Je to rodinné rozhodnutí, svým způsobem jsem to na 90 procent věděl už v létě. Byl jsem maximálně upřímný k vedení i k hráčům, aby to věděli,“ dodal bývalý úspěšný český reprezentant.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme