InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Plané nad Lužnicí postavili kluziště. Uvažují i o krytém bazénu

Nové kluziště vedle tenisové haly. Příští rok jej chce město zastřešit.  , Autor: L. Kolářová

Nové kluziště vedle tenisové haly. Příští rok jej chce město zastřešit.     Autor: L. Kolářová

PLANÁ NAD LUŽNICÍ – Mezi sokolovnou a tenisovou halou vyrostlo v Plané nad Lužnicí kluziště. Stavba je před dokončením, do konce roku má být hotovo. Polovinu z rozpočtované ceny přes 25,5 milionu korun uhradila dotace. Jak na včerejším zastupitelstvu poznamenal starosta Jiří Šimánek, Plánským se dotaci podařilo získat až na čtvrtý pokus. Dvakrát žádalo samotné město, dvakrát tělovýchovná jednota Sokol. Právě loni byl dotační program ministerstva školství vypsán pro tělovýchovné jednoty a spolky. Proto město převedlo potřebný majetek na Sokol, ten o dotaci požádal a konečně byl úspěšný. Město se zavázalo dofinancovat peníze nad rámec dotace.


Včera se ukázalo, že zaplatit město musí víc než 12,784 milionu, protože vznikly vícepráce. Starosta řekl, že vyhloubená jáma se neustále zavodňovala, bylo nutné odčerpávat a v navrhovaném doplatku pro Sokol jsou i terénní práce a nákup rolby. Celkem město na základě včerejšího rozhodnutí zastupitelstva uhradí 14,5 milionu korun.

Od zastupitele Jiřího Rangla zazněl dotaz, proč technologické zázemí kluziště vzniká vedle tenisové haly, kde zabralo plochu pro parkování. Jiří Šimánek vysvětlil, že z druhé strany kluziště má Sokol v plánu ještě fotbalové hřiště s umělou trávou. Vstup do tenisové haly se chystá z druhé strany. V rozpočtu na příští rok je schválena částka ve výši 4 miliony korun na zastřešení kluziště. 

Město má ale i další plány na rozvoj plánských sportovišť. Včera zastupitelé odsouhlasili změnu územního plánu v lokalitě, kde stojí v centru obce u mostu přes Lužnici bývalý mlýn s elektrárnou. Město letos na jaře schválilo odkoupení části areálu s výjimkou elektrárny, tu si chtějí majitelé ponechat. Zastupitelé zvedli ruku pro koupi za 9,8 milionu korun, tehdy se mluvilo hlavně o výstavbě bytů. Na včerejším zasedání ale poprvé zaznělo, že by zde mohl vzniknout krytý bazén. K tomu je ale třeba změnit územní plán, který zde s tímto využitím území nepočítá.

Starosta poznamenal, že občané byli v městském zpravodaji vyzváni, aby navrhovali využití bývalého mlýna, nicméně nápady nepřišly. "Vydáváme 1750 kusů městského zpravodaje, kde jsme vyhlásili anketu. Vrátilo se 60 odpovědí, kde se uváděly hlavně byty. S těmi samozřejmě počítáme v přední části nad obchody, ale teď hledáme hlavně využití pro samotný mlýn," upřesnil pro JčTEĎ starosta.

Z jedné poznámky během jednání vyplynulo, že k samotné koupi bývalého mlýna ještě nedošlo. "Jde právě o to, že buď najdeme pro budovu mlýna využití nebo je také možné, že objekt nakonec nekoupíme. Uvažujeme o krytém bazénu, v patře nad ním o cvičebním sále a ještě o patro výš v podkroví o kulturním víceúčelovém sále, kde by se mohlo i promítat kino, ale k tomu bychom potřebovali také ještě kus pozemku přikoupit," uvedl starosta. Na to, zda by byl vznik tohoto záměru v tomto místě možný, má dát odpověď studie, kterou si město příští rok chce nechat zpracovat.

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nepochopil jsem, proč města Tábor SÚ Planá nedala síly dohromady na jedno pořádné aquacentrum. Spádová oblast je cca 60 tisíc lidí. Když to funguje např v Gmundu, proč ne tady? Asi by to dalo práci a přemýšlení.

    Vloženo 11.12.2020 21:57:07

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Já to zase chápu velmi dobře. On totiž s táborskou vládnoucí garniturou nikdo nechce mít nic společného. A to již mnoho volebních období. A MHD je výjimka, která potvrzuje pravidlo.

      Vloženo 11.12.2020 22:13:14

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        To jsou ale hloupe reci

        Vloženo 12.12.2020 16:44:28

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Krytý bazén? To by město 100% zkrachovalo. Kdo by toho žrouta fixních nákladů krmil? Návštěvníci? Ani náhodou, i v Táboře (vnitřní bazén je spíše zimnicí) návštěvnost nic moc.

    Vloženo 11.12.2020 19:56:57

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Planá se rozvíjí velmi dobře. Spousta mladých lidí tam staví nové domky. Z pohledu toho, kolik velkých firem tam má sídlo a platí městu daně, nemám obavy z toho že by město neutahlo provoz bazénu.

      Vloženo 11.12.2020 20:58:50

      • M 

        Reagovat

         

        A třeba představitelé města myslí na lidi a ne na své měšce. To je možný rozdíl mezi Táborem.

        Vloženo 11.12.2020 21:07:10

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Neresi se kryty bszen, ale kryty zimni stadion. To, kdyby se povedlo, tak by to byl ctvrty kryty zinak v okrese, coz je dost dobry.

      Vloženo 12.12.2020 18:47:40

      • Libtom 

        Reagovat

         

        To by bylo dooost dobrý ????

        Vloženo 3.1.2021 12:20:21

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace