Dvacítka zúžila kádr. Končí Peterek, Mlčák nebo Pištěk

Foto: Martin Voltr

11. prosince 2020, 18:31

Martin Voltr

Trenéři české reprezentace do 20 let zúžili kádr před odletem do dějiště mistrovství světa v kanadském Edmontonu. Ponechali si tři brankáře, devět obránců a 16 útočníků.

O šanci na účast přišli brankáři Šimon Zajíček, Tomáš Suchánek a Oldřich Cichoň, obránci Jan Mlčák, Ondřej Baláž, Vladimír Kremláček a Adam Rutar a útočníci David Jindra, Ivan Ivan, Jonáš Peterek, Martin Ryšavý, Jakub Brabenec, Sebastián Malát a Theodor Pištěk.

Kvůli zranění opustil tým už v průběhu kempu zadák Michal Hrádek.

V mužstvu zůstalo všech deset účastníků minulého šampionátu na domácí půdě, ale také dva obránci ročníku 2003 Stanislav Svozil a David Jiříček.

Definitivně jasno je o brankářské trojici. Celé mistrovství světa podle očekávání absolvují Lukáš Pařík, Jan Bednář a Nick Malík. Z hokejistů v poli ještě trenéři během přípravy na kanadské půdě vyřadí tři jména, na finální soupisku jich totiž mohou zapsat 22 – o dvě víc než v jiných letech.

? | „Vybrali jsme tým, kterému z našeho působení a z toho, co o hráčích máme nastudováno, věříme,“ komentuje nominaci KAREL MLEJNEK ?

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Pátek 11. prosince 2020

„Všichni hráči přípravný kemp ve Vyškově odpracovali v rámci svých možností. Rozhodování bylo složité a jedním z hlavních kritérií byla aktuální forma hráčů,“ okomentoval nominaci hlavní trenér Karel Mlejnek.

Hráči a realizační tým byli během uplynulých šesti dní třikrát testováni na koronavirus a výsledky PCR testů byly ve všech případech negativní. „Nastavili jsme od začátku kempu přísná hygienická pravidla a jsme rádi, že nám jsme nemuseli určovat nominaci na základě covidu-19, ale rozhodla pouze sportovní stránka,“ dodal Mlejnek.

Reprezentace bude ve Vyškově trénovat ještě celou sobotu, pochopitelně už ve zúženém počtu. V neděli odletí do Edmontonu, kde musí na hotelu absolvovat povinnou čtyřdenní karanténu. Na led se tak dostane až 18. prosince.

Nominace na kemp v Edmontonu

Brankáři (3):
Lukáš Pařík (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík (Třinec).

Obránci (9):
Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Martin Hugo Haš (Benátky nad Jizerou), Stanislav Svozil (Kometa Brno), David Jiříček (Plzeň), Michael Krutil, Šimon Kubíček, Daniel Poizl (všichni Litoměřice), Radek Kučeřík (Přerov), Jiří Suhrada (Zlín).

Útočníci (16):
Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Michal Gut (Sokolov), Martin Beránek (České Budějovice), Adam Raška (Frýdek-Místek), David Vitouch (Sparta Praha), Filip Koffer, Martin Lang, Pavel Novák, Filip Přikryl, Jaromír Pytlík, Michal Teplý, Matěj Toman (všichni Litoměřice), Jan Myšák (Litvínov), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Ondřej Pšenička (Waterloo, USHL).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Karel Mlejnek
Asistenti trenéra: David Bruk a Pavel Trnka
Trenér brankářů: Martin Láska
Video trenér: Benjamin Sequens
Lékař: MUDr. Jaroslav Budín
Fyzioterapeut: Lukáš Helm
Kondiční trenér: Martin Iterský
Kustodi: Jan Vejvoda a Václav Vejvoda
Media manažer: Ondřej Kalát

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz