Policie pátrá po pirátovi silnic. Kličkoval mezi auty a podjížděl je odstavným pruhem

Hazardér kličkoval mezi auty

Na okraji Brna natočila palubní kamera dalšího hazardéra za volantem. Šofér si nejspíš spletl silnici se závodní dráhou, jelikož mezi jedoucími auty kličkoval a objížděl je i odstavným pruhem.

Video bylo natočeno kousek od nákupního centra na čtyřproudé silnici na okraji Brna, hlavním tahu na Svitavy. Kolem jednoho z aut najednou prosvištěl odstavným pruhem černý vůz. Šofér si z jedoucích vozidel udělal v podstatě kužely, kterým se ve vysoké rychlosti vyhýbal. To, že předjíždí zprava odstavným pruhem, nepoužívá blinkry a ohrožuje všechny kolem sebe, ho nezajímalo.

„Tam je osmdesátka, a najednou z pravé strany vypálil řidič. Předjížděl v odstavném pruhu ještě další auta, takže to prokličkoval vlastně celé. Kdyby řídila manželka, tak strhla řízení doleva, byla havárka a bylo po nás,“ řekl autor videa Milan Konečný.

Pro řidiče bude lepší, když se sám přihlásí

„Asi se nedozvíme, kde byla jaká sleva, proč tam musel být první. V každém případě ta řada přestupků, které proběhly, svědčí o naprosté aroganci k bezpečnosti,“ uvedl dopravní expert Pavel Čížek.

Proč se šofér takto zachoval, jestli někam spěchal, nebo si jen silnici spletl se závodní dráhou, zatím není jasné. „Pokud na takového řidiče narazíme, nezbývá, než zachovat chladnou hlavu. Neoplácet mu jeho jednání a nechat auto raději odjet, než se zapojit do nějaké honičky a podobně,“ dodal Čížek.

Piráta silnic už navíc hledají i policisté. Autor jim totiž videozáznam před dvěma dny předal. Jelikož je na záběrech rozpoznatelná registrační značka, bylo by podle policistů nejlepší, kdyby se jim šofér sám přihlásil.

Tagy: