Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 5:2Sparta se posunula na třetí místo, Vítkovice prohrály už posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Košťálek 1 : 0
34. Buchtele 2 : 0
35. Kalus 2 : 1
37. Horák 3 : 1
51. Marosz 3 : 2
57. Řepík 4 : 2
59. Sukel´ 5 : 2
Záznam online reportáže

Už sedmou porážku v řadě, druhou pod novým koučem Milošem Holaněm, utrpěli hokejisté Vítkovic. V dohrávce čtvrtého extraligového kola Ostravané podlehli domácí Spartě 2:5. Pražané potřetí za sebou neztratili ani bod a v tabulce se posunuli na třetí místo před Karlovy Vary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty oslavují gól proti Vítkovicím.

Článek

Vítkovice se musely vypořádat s pořádně početnou hráčskou absencí, vždyť na marodce jsou stále Irgl, Lukáš Krenželok, Tomáš Kubalík nebo Vojtěch Polák, dvouzápasový trest začal odpykávat kapitán Roman Polák a k dispozici trenér Holaň neměl ani nejproduktivnějšího hráče Lakatoše, který byl dnes přítomen u porodu, když přišel na svět jeho syn Dominik.

Hosté přesto nezačali špatně a už během prvních tří minut musel domácí brankář Machovský likvidovat vyložené příležitosti Tršky a Schleisse. Sparta sice poprvé vystřelila až v osmé minutě, chvíli poté šla ale do vedení. Svou první přesilovku nevyužila, šest vteřin po jejím konci ale otevřel skóre Košťálek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Košťálek ze Sparty během utkání s Vítkovicemi.

Ve 34. minutě hrály Vítkovice přesilovku, jenže nechali si ujet Pecha, jehož bekhendový blafák sice gólman Svoboda lapil, následně ale puk došťouchnul do branky Buchtele. O 25 vteřin později se ale v téže přesilovce dočkali gólu i hosté. Z dorážky zaznamenal svou premiérovou trefu ve svém druhém extraligovém startu Kalus, jenž je ve Vítkovicích na měsíční zkoušce. Ostravané se tak dočkali gólu po dlouhých dvou hodinách, jedné minutě a 26 vteřinách a poprvé pod novým koučem Holaňem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Polášek (vlevo) ze Sparty a Jan Hruška z Vítkovic.

Spartě ale trvalo jen dvě minuty, aby si dvoubrankový náskok vzala zpět, když Horák v početní převaze zaznamenal, stejně jako před ním Horák, už devátý zásah v sezoně.

V závěru druhé třetiny Pražané přišli o obránce Němečka. Ten sekl do lapačky brankáře Svobodu a v následné potyčce se Štencelem a Kalusem udeřil jednoho z protihráčů hlavou, za což od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. A protože Dvořák v úvodu třetího dějství způsobil hokejkou Dejovi krvavé zranění v obličeji, měly Vítkovice k dispozici 140 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Robert Říčka ze Sparty a Patrik Koch z Vítkovic.

Ideální šancí ke kontaktnímu gólu ale pohrdly, v nejnebezpečnějším momentu Mikyska jen trefil horní tyčku. Vítkovickým se však v 51. minutě podařilo zápas zdramatizovat. Marosz se krásnou kličkou zbavil Poláška, jenž ještě před týdnem působil právě u Ostravanů, a následně vyzrál i na Machovského a snížil na 2:3.

Tři minuty před koncem základní hrací doby ale domácí uklidnil kapitán Řepík, který v úniku zamířil mezi betony Svobody. V čase 58:19 pak uzavřel na konečných 5:2 pro Pražany Sukeľ.

Dohrávka 4. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Košťálek (Pech, M. Jandus), 34. Buchtele (Pech), 37. R. Horák (Sobotka, Polášek), 57. Řepík (Pech), 59. M. Sukeľ (Dvořáček) - 35. M. Kalus (Werbik, Štencel), 51. Marosz (Dej). Rozhodčí: Mrkva, Šindel - Bryška, Axman. Vyloučení: 8:6, navíc Němeček (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - M. Jandus, Němeček, Polášek, Košťálek, Kalina, Tomáš Dvořák, Piskáček - Řepík, R. Horák, Sobotka - Rousek, Tomášek, Buchtele - Šmerha, Pech, Říčka - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - P. Trška, L. Kovář, Kubeš, Štencel, R. Černý, Koch - Werbik, J. Hruška, Schleiss - M. Kalus, Marosz, Dej - Mallet, J. Baláž, Dočekal - Fridrich, J. Mikyska, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: