Jean-Michel Jarre chystá novoroční spektakulární koncert Welcome to the Other Side

Ve spolupráce s městem Paříž a pod patronátem UNESCO přinese mág elektronické hudby Jean-Michel Jarre spolu s francouzským virtuálním start-upem VRrOOm živý přenos spektakulárního koncertu, který se uskuteční 31. prosince 2020 ve 23.25 hodin středoevropského času, a který se bude promítat na legendární virtuální katedrálu Notre-Dame. Vizuální svět, který stvořil Jarre pro VR, se představí v unikátní 3D architektonické laserové scénografii.

Welcome to the Other Side je jednorázový, exkluzivní a pro všechny přístupný koncert zdarma, který si mohou dopřát všichni fanoušci, kteří chtějí strávit Nový rok oslavou ve speciálním, futuristickém a slavnostním stylu. Zároveň je určitou nadějí pro rok 2021, že temné časy, kterými jsme letos procházely, už končí. Notre-Dame je unikátním prostorem pro kolektivní imaginaci, je symbolem síly a světového dědictví, které nás spojuje.

Jarre nás tímto pozývá k virtuálnímu koncertu, kde můžeme všichni společně uspořádat virtuální novoroční party, kdekoliv na světě právě jsme, včetně těch, kteří jsou právě v ten čas sociálně nebo geograficky izolováni.

Live stream bude pojat jako špičková kombinace současných moderních médií: vítejte na druhé straně reality, vítejte v Novém roce, vítejte na vlastní osobní oslavě, vítejte na celosvětové party, to vše v dimenzi, kterou si sami zvolíte:

– v totálním ponoru na sociální VR platformě Vrchat, která je přístupná jednoduše přes PC nebo audio virtuální realitě pro fanoušky, kteří dávají přednost VR sluchátkům

– Live-streaming na sociálních platformách Jean-Michela Jarreho přes PC nebo Mac a chytré telefony

– architektonická 3D laserová scénografie na fasádě notredamské katedrály pro všechny, kteří se na Silvestra budou pohybovat v Paříži

– Live audio přenos na francouzském veřejném rádiu France Inter

– Live TV přenos na francouzském kanále BFM Paris

Jean-Michel Jarre se představí živě ze studia kousek od katedrály, zatímco jeho avatar bude hrát zevnitř virtuálního Notre-Dame. 45minutový koncert se bude skládat ze skladeb z alba Electronica, které bylo nominováno na cenu Grammy, a z nových verzí jeho největších hitů z alb Oxygène a Equinoxe.

Audio z koncertu bude vydáno 1. 1. 2021 v 0:15h na všech streamingových platformách pod názvem Welcome to the Other Side – Live.

„Virtuální realita je pro dnešní dobu něco jako když na svět přišlo kino v dobách divadel. Něco naprosto kuriózního. Věřím, že VR je naší budoucností, novým způsobem uměleckého vyjádření,“ dodává Jean-Michel Jarre.

 

Foto: Sony Music