Hlavní obsah

Bazénáři a lázně hrozí demonstrací

Novinky, pro

Demonstrace nebo stávku kvůli nutnosti opětovného zavření provozu chystají provozovatelé bazénů, saun a lázní. Vadí jim to, že nedostávají od vlády dostatečné kompenzace.

Foto: Novinky

Zavřený bazén (ilustrační foto)

Článek

„Někteří naši členové už nabádají k demonstracím. Jestliže nás někdo zavře, tak ať nám opravdu pomůže,“ řekl Právu viceprezident svazu léčebných lázní ČR Martin Plachý. „Bazénáři už toho začínají mít dost, už jsme se bavili o demonstraci a stávce,“ připojil se předseda představenstva Asociace bazénů a saun ČR Pavel Košnar.

Plachého podle jeho slov rozčiluje, když se neustále uvádějí příklady uzavírek v zahraničí. „Když říkáme, že v Německu a Rakousku mají zavřeno, tak taky řekněme, co těm zavřeným firmám vláda dává za kompenzace. A to česká vláda nechce slyšet,“ uvedl.

Musíme se začít bránit, burcují majitelé podniků

Ekonomika

Zavřené podniky během podzimního lockdownu v Rakousku podle něj dostaly až 80 procent loňských tržeb. Podobně kompenzuje podnikatele podle loňských tržeb Německo. Tamní vláda už ale oznámila, že takové náhrady nemůže státní rozpočet zvládnout a bude od nich upuštěno.

Reklama

Výběr článků

Načítám