Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Projekt 6x5 oslovil 315 tisíc lidí

PR článek

Šestici tvůrců obsahu pozvali v srpnu do jižních Čech, fotografie a videa z jejich návštěvy oslovily na sociálních sítích více než 315 000 uživatelů. Projekt 6x5 byl součástí kampaně, která láká turisty k návštěvě regionu.

V srpnu se v jižních Čechách vystřídalo celkem šest tvůrců, kteří během pěti dnů objevovali zajímavá místa a zaznamenávali je na fotografiích, videích a v podcastech. Cílem této akce byla propagace turistických oblastí Jihočeského kraje na sociálních sítích. Kromě příspěvků na Instagramu a Facebooku jednotlivých tvůrců vzniklo také pět videí na Youtube, epizoda známého podcastu Slyšíme se? Davida Vaníčka a blog slovenské fashion blogerky Ivany Petrušové. Jihočeská centrála cestovního ruchu využila vzniklý materiál také na svých kanálech Jižní Čechy a doplnila destinační fotobanku řadou zajímavých fotografií, které využije v dalších kampaních.

Pestrost aktivit, zážitků a míst, které jižní Čechy nabízí, samotné účastníky překvapila. Shodují se, že na jejich objevování potřebuje návštěvník více času, než čekali. „Chce to alespoň prodloužený víkend, ale my bychom tady klidně zvládli dva měsíce. Udělali bychom si základnu a odtud vyráželi objevovat,“ usmívá se Přemek Vida, který se do projektu zapojil jako zástupce rodin. „Určitě je za čím se vracet. Překvapilo nás, kolik zajímavých míst jsme neznali přesto, že jsou v těsné blízkosti těch známých, která jsme už navštívili,“ dodává Vida. „Určitě se vyplatí vyrazit někam třeba na týden, to místo prozkoumat a příště si zvolit další oblast. Přijde nám to lepší, než lítat po těch zprofanovaných a trávit půlku dovolené v autě,“ říká David Vaníček známý z Youtube kanálu Dva tátové. Jejich fanoušci mohli z jižních Čech vidět dva díly videoblogu a poslechnout si podcast.

Myšlenku potvrzuje také ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek: „Cílem projektu bylo mimo jiné ukázat také méně známá místa, která jsou ale turisticky hodnotná. Těch je v jižních Čechách spousta, a proto chceme návštěvníky učit, že nemusejí absolvovat maraton s top lokacemi, ale návštěvu si užít ve smyslu slow-turismu a v klidu si vychutnat autenticitu dané oblasti.“ Ve světě se tento trend těší velké oblibě, kdy turisté do programu zařazují také lokální producenty potravin, místní kulturu i formu dopravy. Účastníci 6x5 tak k přepravě využili například vlakové spoje, budějovická sdílená kola Rekola nebo takzvaný car sharing GoDrive, přes který si zapůjčíte automobil pomocí aplikace v chytrém telefonu a zaplatíte jen za jeho skutečné využití.

Jihočeská centrála cestovního ruchu spolu s destinační společností Českobudějovicko-Hlubocko projekt 6x5 z jižních Čech připravily jako součást podzimní kampaně. Jižní Čechy jsou prezentovány jak na sociálních sítích samotných tvůrců, tak na kanálech, které JCCR spravuje. „Projekt 6x5 i celou kampaň považujeme za vydařené. Jižní Čechy byly v roce 2020 nejnavštěvovanějším regionem a přes veškeré dopady koronavirové krize se v návštěvnosti podařilo dosáhnout zajímavých čísel,“ dodává Polášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jižní Čechy, projekt, cestovní ruch, 6x5, Jihočeský kraj, návštěva, sociální síť, Přemek Vida, Facebook, YouTube, Instagram, koronavirová krize, Rekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt 6x5 oslovil 315 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.