Kristen Stewart září ve vánoční romantické komedii Happiest Season s LGBT tématikou

Kristen Stewart září ve vánoční romantické komedii Happiest Season s LGBT tématikou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
25. listopadu byla odvysílána premiéra nové komedie o páru žen, které přijedou trávit vánoční svátky k rodině jedné z nich. Kvůli pandemii koronaviru se film musel vzdát živého promítání, přesto jej můžete vidět na streamovací platformě Hulu.

Odlišná sexuální orientace může být v mnoha konzervativních rodinách ošemetným tématem. To na vlastní kůži okusí Mackenzie Davis (Blade Runner 2049, Marťan) v roli Harper, která přijede společně se svou přítelkyní Abby (Kristen Stewart) slavit svátky za rodinou. Abby ji k této příležitosti plánuje požádat o ruku, po cestě se ale dozví, že Harper rodiče o své orientaci stále neobeznámila. Humor bude stavěn na nekomfortních situací a velkém neporozumění, zároveň ale dává šanci dostat obyčejné stejnopohlavní páry na televizní obrazovky. 

Vzhledem ke komerčnímu propadu téměř všech letos uvedených snímků studio film do kin v tuto chvíli nevyšle. Vánoce se ale nedají odložit, a tak se diváci budou muset spokojit alespoň s online formou. Až se epidemiologická situace uklidní a kina budou znovu otevřena, je v plánu snímek představit i na plátnech. Doufejme, že se kvůli umístění na Hulu neomezí pouze na americký trh, ale najde si své místo i mezi oblíbenými českými vánočními filmy. 

První zprávy o Happiest Season byly vypuštěny v dubnu 2018. Již tehdy se oznámený film setkal s pozitivním přijetím veřejnosti, vzhledem k uchopení tématiky homosexuality. Snímek je svým způsobem průlomový. Na rodinné vánoční komedie jako kdyby existoval stokrát prověřený vzorec, tentokrát je však do něho inovativně dosazen stejnopohlavní pár. 

Režie se zhostila Clea DuVall (Zodiac, Argo), která je zároveň také spoluautorkou scénáře. Hlavní hrdinky doplní Victor Garber, Mary Steenburgen, Allison Brie, Aubrey Plaza, Dan Levy a další.