Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tipy na pořádné vánoční autodárky od Hot Wheels

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Nadcházející štědrovečerní den je nejlepší příležitost k rozšíření kolekce automobilových hraček. Není podstatné, jestli si s autíčkem bude hrát malé, nebo přerostlé dítě. Novinky známé firmy asi vážně pobaví spíše dospělé.

Jednou z nejlepších terapií proti mrzutosti z absence zábavného řízení během objíždění rodiny je nákup zmenšených autíček od Hot Wheels (HW). Napodobeniny velikostně vhodné pro děti umí dobře potěšit i dospělé šoféry otrávené rozvážením plného auta po rodinných sešlostech v rámci vánočního setkávání.

Americký výrobce automobilových hraček oslovuje všechny věkové skupiny automobilových příznivců. Univerzální zacílení tlumočí jeden tuzemský obchod výstižně: „Skvělé závodní automobily a autodráhy nažhaví malé i velké kluky – syny, tatínky i dědečky.“ Je pravdou, že Hot Wheels nabízí obrovskou rozmanitost výrobků prostřednictvím mnoha různých sad, z nichž každá má své jedinečné vlastnosti, design a dokonce i příběh. Mezi nepřeberným množstvím dostupných kolekcí by se mohl hodit výběr 10 nejlepších soustav Hot Wheels Track, které jsou v současné době k dispozici.

1. Hot Wheels Criss Cross Crash Motorized Track Set

První zástupce vybraných autodráh je jednou z nejlépe hodnocených sad Hot Wheels. Criss Cross Crash Motorized Track Set obsahuje čtyři protínající se „nárazové zóny“. Charakteristickým rysem je podavač automobilových modelů, který umožňuje vyslat do demoličního derby několik hraček za sebou. V krabici je dodáváno pouze jedno autíčko a důležité je pohlídat kompatibilitu starších kusů téže značky s tímto možným vánočním dárkem.   

2. Hot Wheels Track Builder Straight Track

Dvojkou seznamu je pravděpodobně nejjednodušší sada od HW. Pokud se obdarovaný rozhodne použít všech 18 kusů v balení, vznikne spojením 4,5 metru dlouhá hrací plocha. Jednotlivé komplety Track Builder Straight Track je možné stavět samostatně, ovšem největší devízou je šance navázat další krabicí a pokračovat dále k devítimetrové stavebnici. Speciální balení Mega Track Pack nabízí rovnou díly pro dvanáctimetrovou autodráhu.

3. Hot Wheels Triple Track Twister Track Set

Tři různě vysoké smyčky pro autíčka vedou k velkolepé akrobacii. Trojité protočení je zakončeno společnou zónu možného nárazu. Šance na střet je ovlivněna ovládáním přes zabudované páčky autodráhy, červená volba vysílá vozidla na jednoznačnou kolizní cestu, modrá varianta žene hračky přes zatáčky a padací dveře. Komplet Triple Track Twister Track Set obsahuje odnímatelný stojan pro iPad, pomocí kterého je možné stáhnout a používat bezplatnou aplikaci s pěti virtuálními světy.

4. Hot Wheels Spin Storm Track Set

Opět je dodávána destrukční soustava, která má tři různé zóny střetu a dvě odpalovací plošiny k odeslání autíčka Hot Wheels na zteč. Děti i rodiče mohou páčkou vypustit nasazená vozidla na trať a sledovat následky potkání dvou rivalů. Sada je univerzální a lze ji připojit k dalším verzím téže firmy.

5. Hot Wheels Color Shifters Sharkport Showdown

Umělohmotný sjezd Hot Wheels Color Shifters Sharkport Showdown využívá autíček Color Shifters, které mění barvy při kontaktu s teplou, nebo studenou vodou. Zároveň trať vede pohyblivými čelistmi žraloka. Pokud zuby uvězní projíždějící hračku, může se k záchraně vyslat další kus, jenž pohne pákou a uvolní zachycené auto. 

6. Hot Wheels Track Builder Total Turbo Takeover Track Set

Sáhodlouhý název skrývá opět odpalovací start doplněný o klopenou zatáčku, jednu smyčku a možné překážky v dráze. Otočný mechanismus umožňuje modely aut poslat i protisměrem. Tento set je také kompatibilní s ostatními verzemi pořádných vánočních dárků od HW.

7. Hot Wheels Track Builder Multi Loop Box

Krabice plná stavebnice umožňuje libovolně sestavit tu nejzábavnější autodráhu zakončenou krkolomným průletem neovladatelného angličáku. Uvnitř boxu jsou asi tři metry kolejniček a různých mezikusů. Vůči některým variantám může Track Builder Multi Loop Box působit skromně, ale opak je pravdou a na své si přijdou milovníci kaskadérských kousků jejich oblíbeného stroje ve zmenšené velikosti.

8. Hot Wheels City Robo T-Rex Ultimate Garage

Zhruba metr vysoká paráda nabízí množství variant zábavy. Několik tematických částí včetně pohyblivé myčky nebo výtahu pro celkový počet přes 100 aut. Zlo zde zastupuje hrozivý Tyrannosaurus Rex požírající vše okolo. Na této herní sadě se může odehrát více závodů najednou, doslova se zapojí celá rodina.  

9. Hot Wheels Track Builder Starter Kit

Od luxusní varianty zpět do střídmější úrovně vánočního autodárku. Startovací sada Hot Wheels Track Builder Starter Kit přichází s působivým množstvím spojitelných kusů včetně oranžové dráhy, odpalovacích zařízení, konektorů a ramp. Komplet pro začátečníky boduje u šetřivých Ježíšků příznivou cenou.

10. Hot Wheels Versus Track Set

Poslední tip padl na univerzální soustavu tratí, kterou lze konfigurovat mnoha způsoby, což obdarovanému umožní závodit, nebo havarovat. A nebo také rozbíjet nijak laciné modely Hot Wheels. Součástí balení je stojan pro tablet (či smartphone), kvůli natáčení dění na umělohmotné trati.

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Doporučujeme