Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vedení Karviné ocenilo nejlepší sociální pracovníky. Jejich náročné práce si váží

Karviná |

Zástupci vedení radnice slavnostně ocenilo na zámku Fryštát tři letošní nejlepší osobnosti v sociální sféře. Kromě pamětního listu Rady města a hodnotných cen si také oceněné pracovnice prohlédly komnaty zámku.

Na zámku Fryštát se uskutečnilo slavnostní ocenění nejlepších sociálních pracovníků. Z navržených osobností byla vybrána jedna za svou kategorii.

Martina Smužová, vedoucí Odboru sociálního MMK: ”Při vybírání těch lidí, kteří by měli být oceněni, je to opravdu velmi těžké. Každá práce v této oblasti je velmi náročná, složitá, má své specifika, ale přesto všechno jsme se dívali i na to, jak dlouho pracují, s jakou cílovou skupinou pracují a kolik toho času je tomu věnováno."


Jan Wolf, primátor Karviné
: "Sociální služby v Karviné fungují velmi dobře a všichni zaměstnanci sociálních služeb a navazujících organizací vykonávají pro Karvinou hodně dobré práce. V letošním roce jsme ocenili tři nejlepší a poděkovali jsme jim za tu náročnou činnost, která v tom letošním roce byla o to složitější, že tu sociální oblast koronakrize poznamenala nejvíce. Takže nejen jim, ale všem sociálním pracovníkům a zdravotníkům bych chtěl poděkovat za to, co pro Karvinou dělají a věřím, že příští rok bude lepší a sociální práce bude, ale ne tak v náročných podmínkách, jako byla v letošním roce."

Ocenění převzala z rukou primátora města letošní oceněná osobnost Ludmila Madziová, dobrovolnice v Charitativním a Sociálním šatníku humanitární organizace ADRA. Na ocenění ji navrhla Marcela Holková. Její medailonek vám teď znovu připomeneme.

Ludmila Madziová, oceněná osobnost v sociální oblasti: "Já jsem nastupovala před sedmi lety, kdy se otevírala ADRA, bylo nás tam 23 a já jsem zůstala sama z těch dobrovolníků. Mě to naplňovalo. Byla jsem ráda, že mě navrhli, doufala jsem, že mě nevyberou, protože já se stydím. Ale jsem ráda, že jsem byla oceněna, protože mezi lidmi se mi dobře dělá, v ADŘE jsem měla štěstí na lidi, co se mnou pracují."

Ocenění ji velmi potěšilo.

Ludmila Madziová, oceněná osobnost v sociální oblasti: “Cením si hodně toho ocenění, ale chtěla bych podotknout,že to není jen pro mě, ale pro celou Adru, takže všem, co pro Adru pracují."
Druhou letošní oceněnou osobností v sociální sféře je vedoucí střediska Bethel Karviná Jana Brzezinová. Za Slezskou diakonii, kde paní Jana působí přes dvacet let, byla vybrána navrhovatelkou Milanou Bakšovou.

Jana Brzezinová, vedoucí střediska Bethel Karviná: "Práce s lidmi je můj život, naplnění. Práce s lidmi bez domova je ještě přidaný bonus, kde se rozkrývá životní příběh někdy podrobněji. Takže to mi přináší uspokojení z toho řešení. Děkuji za to ocenění, pro mě první. Je to takové zvláštní ocenění, které je teď hmatatelné, ale to, co oceňujeme, je práce kolektivu, lidí kolem nás a toho si velmi ceníme."

Třetí oceněný, pan Erich Valík, místopředseda místní organizace Svazu tělesně postižených v ČR, se z osobních důvodů nemohl bohužel slavnostní ceremonie zúčastnit. Připomeneme vám ho v posledním medailonku.

Erich Valík, oceněná osobnost v sociální sféře: "Velmi mě to potěšilo, za tak dlouhou dobu, co jsem ve svazu. Předsedu jsem dělal pět let. Pak ze zdravotních důvodů jsem byl na operaci, tak mě vystřídala Margita, ta byla místopředsedkyně. Jsme si to přehodili a od té doby dělá Margita předsedkyni."

Pana Valíka činnost ve svazu nesmírně baví a naplňuje.

Erich Valík, oceněná osobnost v sociální sféře: "Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám. Zajišťuji veškerou činnost, zájezdy, divadla, kina, kulečník, šipky, všechno možné, co se dá. Aby ti naši spoluobčané měli nějakou činnost a neseděli pořád doma."

Pro přítomné oceněné pracovnice, které odnesly květiny, pamětní list Rady města a hodnotné ceny, byla také připravena komentovaná prohlídka zámku Fryštát. Oceněným gratulujeme.

Nahlásit chybu


Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

Karvinští strážníci monitorují prostor v Karviné-Loukách kvůli prostitutkám

V Karviné-Loukách začali strážníci kvůli přítomnosti prostitutek lokalitu monitorovat. Jde o opatření pro řidiče, kteří jejich služby využívají, aby si uvědomili, že nahrávka může být použita jako důkazní prostředek pro pozdější správní řízení před přestupkovou komisí.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostavsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

V Karviné zastaví protidrogový vlak, prohlídky si rezervujte

Po sedmi letech zastaví ve dnech 6. a 7. května v Karviné na vlakovém nádraží protidrogový vlak se šesti vagóny, čtyřmi kinosály, osmi interaktivními místnostmi a skutečným příběhem o drogové závislosti.

Děti z MŠ absolvovaly školku v přírodě

Pro děti ze stonavských mateřských škol byl konec dubna týdnem plný dobrodružství a nezapomenutelných zážítků. Děti se společně se svými pedagogy vydaly do Školky v přírodě do hotelu Bauer na Bílé, kde prožily dny plné her, učení a objevování okolní přírody.

Muži SK Stonava body doma nevybojovali

Stonavští fotbalisté mají za sebou další zápas jarní sezóny. Na domácím hřišti hostili tabulkově slabší Krásné Pole. Zápas se domácímu týmu nepovedl, body si odvezli hosté.

Lekcja ze strażakami

Rok temu pogadanka na temat ochrony przeciwpożarowej cieszyła się wśród uczniów polskiej szkoły w Stonawie-Hołkowicach żywym zainteresowaniem, tak więc członkowie Ochotniczej Straży Pożarowej w Suchej Górnej obiecali powtórkę – wzbogaconą o część poglądową. Zajęcia prowadzone w gwarze zaczęły się od teorii, ponieważ należało....

V Karviné začala II. etapa opravy ulice Borovského, první část je průjezdná

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Karviná-Ráj pořádá na Lodičkách oslavu k 100. výročí založení sboru

Na oslavu 100. výročí vás zvou dobrovolní hasiči z Karviné-Ráje. Koná se 18.5. 2024 v areálu Loděnice, příjezd hasičkých aut po spanilé jízdě městem do areálu Loděnice je předpokládán ve 12:30 hodin.

V Havířově se konala Studentská ošetřovatelská konference

Paliativní péče byla hlavním tématem na Studentské ošetřovatelské konferenci, která se konala na vysoké škole Prigo v Havířově.

Vedení Karviné ocenilo nejlepší sociální pracovníky. Jejich náročné práce si váží
Vydáno 12. prosince 2020 12:30, Karviná, Monika Danková
Zástupci vedení radnice slavnostně ocenilo na zámku Fryštát tři letošní nejlepší osobnosti v sociální sféře. Kromě pamětního listu Rady města a hodnotných cen si také oceněné pracovnice prohlédly komnaty zámku.

Na zámku Fryštát se uskutečnilo slavnostní ocenění nejlepších sociálních pracovníků. Z navržených osobností byla vybrána jedna za svou kategorii.

Martina Smužová, vedoucí Odboru sociálního MMK: ”Při vybírání těch lidí, kteří by měli být oceněni, je to opravdu velmi těžké. Každá práce v této oblasti je velmi náročná, složitá, má své specifika, ale přesto všechno jsme se dívali i na to, jak dlouho pracují, s jakou cílovou skupinou pracují a kolik toho času je tomu věnováno."


Jan Wolf, primátor Karviné
: "Sociální služby v Karviné fungují velmi dobře a všichni zaměstnanci sociálních služeb a navazujících organizací vykonávají pro Karvinou hodně dobré práce. V letošním roce jsme ocenili tři nejlepší a poděkovali jsme jim za tu náročnou činnost, která v tom letošním roce byla o to složitější, že tu sociální oblast koronakrize poznamenala nejvíce. Takže nejen jim, ale všem sociálním pracovníkům a zdravotníkům bych chtěl poděkovat za to, co pro Karvinou dělají a věřím, že příští rok bude lepší a sociální práce bude, ale ne tak v náročných podmínkách, jako byla v letošním roce."

Ocenění převzala z rukou primátora města letošní oceněná osobnost Ludmila Madziová, dobrovolnice v Charitativním a Sociálním šatníku humanitární organizace ADRA. Na ocenění ji navrhla Marcela Holková. Její medailonek vám teď znovu připomeneme.

Ludmila Madziová, oceněná osobnost v sociální oblasti: "Já jsem nastupovala před sedmi lety, kdy se otevírala ADRA, bylo nás tam 23 a já jsem zůstala sama z těch dobrovolníků. Mě to naplňovalo. Byla jsem ráda, že mě navrhli, doufala jsem, že mě nevyberou, protože já se stydím. Ale jsem ráda, že jsem byla oceněna, protože mezi lidmi se mi dobře dělá, v ADŘE jsem měla štěstí na lidi, co se mnou pracují."

Ocenění ji velmi potěšilo.

Ludmila Madziová, oceněná osobnost v sociální oblasti: “Cením si hodně toho ocenění, ale chtěla bych podotknout,že to není jen pro mě, ale pro celou Adru, takže všem, co pro Adru pracují."
Druhou letošní oceněnou osobností v sociální sféře je vedoucí střediska Bethel Karviná Jana Brzezinová. Za Slezskou diakonii, kde paní Jana působí přes dvacet let, byla vybrána navrhovatelkou Milanou Bakšovou.

Jana Brzezinová, vedoucí střediska Bethel Karviná: "Práce s lidmi je můj život, naplnění. Práce s lidmi bez domova je ještě přidaný bonus, kde se rozkrývá životní příběh někdy podrobněji. Takže to mi přináší uspokojení z toho řešení. Děkuji za to ocenění, pro mě první. Je to takové zvláštní ocenění, které je teď hmatatelné, ale to, co oceňujeme, je práce kolektivu, lidí kolem nás a toho si velmi ceníme."

Třetí oceněný, pan Erich Valík, místopředseda místní organizace Svazu tělesně postižených v ČR, se z osobních důvodů nemohl bohužel slavnostní ceremonie zúčastnit. Připomeneme vám ho v posledním medailonku.

Erich Valík, oceněná osobnost v sociální sféře: "Velmi mě to potěšilo, za tak dlouhou dobu, co jsem ve svazu. Předsedu jsem dělal pět let. Pak ze zdravotních důvodů jsem byl na operaci, tak mě vystřídala Margita, ta byla místopředsedkyně. Jsme si to přehodili a od té doby dělá Margita předsedkyni."

Pana Valíka činnost ve svazu nesmírně baví a naplňuje.

Erich Valík, oceněná osobnost v sociální sféře: "Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám. Zajišťuji veškerou činnost, zájezdy, divadla, kina, kulečník, šipky, všechno možné, co se dá. Aby ti naši spoluobčané měli nějakou činnost a neseděli pořád doma."

Pro přítomné oceněné pracovnice, které odnesly květiny, pamětní list Rady města a hodnotné ceny, byla také připravena komentovaná prohlídka zámku Fryštát. Oceněným gratulujeme.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000023180/vedeni-karvine-ocenilo-nejlepsi-socialni-pracovniky-jejich-narocne-prace-si-vazi