Hlavní obsah

Na začátku stopujte! Enge bude při debutu na Dakaru poslouchat ženu

Ledčice

Pilotoval už skoro všechno, ale poprvé okusí tak dlouhou soutěž, navíc v písku. Pro jediného Čecha, který se představil v závodech formule 1, bude Rallye Dakar velkou premiérou ve vytrvalostních závodech. Doposud totiž Tomáš Enge jen testoval. Jeho navigátorkou v bugině Can-Am je Markéta Skácelová. „Souzním s autem. Je to motokára do písku, do terénu, máme omezenou rychlost. Pěkná hračka,“ těší se posila týmu Buggyra racing. Na reportáž se podívejte v přiloženém videu.

Na začátku stopujte. Takovou radu dostala pro Dakar posádka Tomáše EngehoVideo: Sport.cz

 
Článek

Zkušený Josef Macháček letos nasbíral cenná data, tým pak postavil úplně nové vylepšené buginy a angažoval druhou posádku.

„Nervozita z mé strany panuje jen kvůli tomu, že jdu do neznáma. Jako posádka jsme si sedli," pochvaluje si Tomáš Enge.

Hned čtyři vozy vysílá do Dakaru stáj Buggyra. Mezi piloty trojnásobný vítěz rallye nebo Tomáš EngeVideo: Sport.cz

„Tomáš je fantastický jezdec, jede dobře se vším. Dakar ale není jen o rychlosti, ale i o zkušenostech, které nemá. Jeho první Dakar tak bereme interně jako testovací, zkušební," avizuje šéf týmu Martin Koloc.

Tomáš Enge plánuje Dakar. Do buginy se zamiloval, teď už jen sehnat spolujezdceVideo: Sport.cz

Také Markétu Skácelovou čeká dakarský debut. „Pan Kalina říkal, ať hned nezávodíme. Ze začátku budeme stopovat, učit se číst trať a sledovat posádky před námi," poukazuje s úsměvem na rady legendárního navigátora.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata: