Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Další domácí drama. Dynamo dohánělo, s Karvinou bere bod za remízu 1:1

Skvělá výkonnost, cenné skalpy i vylepšená domácí bilance. Českobudějovické Dynamo se v posledních týdnech pyšní druhou nejlepší formou v celé Fortuna lize, o čemž se měli přesvědčit na trávníku Střeleckého ostrova i fotbalisté Karviné. Ti sehráli v Českých Budějovicích lepší první půli a Dynamo muselo dohánět. Na domácí půdě nakonec sahali Jihočeši i po vítězství, ale s Karvinou se rozešli po výsledku 1:1 smírně.

Listopad? Nezačal úplně nejlépe. Ale pak fotbalisté českobudějovického Dynama zavítali na pražskou Letnou a Spartě pořádně zatopili. Z hlavního města si svěřenci Davida Horejše odvezli všechny tři body za vítězství 4:2 a odstartovali skvělou jízdu. V dalších utkáních totiž Jihočeši zvládli bodovat s Bohemians, Plzní i Brnem. A fantastickou formu chtěli potvrdit doma s letos výborně hrající Karvinou.

Ale začátek utkání Dynamu nevyšel vůbec podle představ. Hra obou týmů působila chaoticky, byla plná nepřesných přihrávek a dlouhých nákopů. Po jednom takovém se hosté z Karviné dostali k zajímavému přímému kopu. A byla z toho parádní branka. Ranou zhruba z 25 metrů se v sedmé minutě utkání prosadil albánský záložník Kristi Qose – 0:1. A v patnácté minutě mohlo být pro Jihočechy ještě hůře. Na krásný centr z levého křídla si seběhl Christián Herc a ranou z první trefil břevno Drobného branky. Domácí se dostali do první výrazné příležitosti až v polovině první pětačtyřiceti minutovky, když si Maksym Talovierov naskočil na dobrý míč z kopačky Benjamina Čoliče. Hlavička ukrajinského stopera však skončila nad brankou Petra Bolka.

Dynamo hrálo i kvůli brzké brance hostů celou první půli do plné obrany. A to se svěřencům Davida Horejše příliš nedařilo. Recept na dobře bránící fotbalisty v zeleném nenašel ani Filip Havelka, jehož pokus z dobrých třiceti metrů minul zařízení. Čím více se blížil konec prvního poločasu, začala hra Jihočechů nabírat na obrátkách. Čtyři minuty před přestávkou z toho byla dokonce obrovská šance Karola Meszárose, který se dostal k odraženému míči. Jeho ránu o zem však vytěsnil mimo tři tyče pozorný Bolek. I z následného rohového kopu a pokračující hry domácí hrozili a v samém závěru první půle si dokonce vysloužili přímý kop z hranice šestnáctky. Té se již tradičně ujal krajní obránce Benjamin Čolič, ale hostující svatyni vůbec neohrozil. A tak šli do šaten spokojenější hosté z Karviné.

Další drama do poslední sekundy

Druhý poločas začal na Střeleckém ostrově beze změn a výrazně aktivněji do něj vstoupili domácí. Velmi dobrý start ale přibrzdilo zranění Karola Meszárose, kterého na trávníku nahradil Matěj Mršič. A po krátké vynucené pauze měli zajímavou příležitost paradoxně hosté, když si centr Herce málem srazil do vlastní branky Martin Králik. Další větší příležitost, kterou nabídl soupeři špatnou rozehrávkou Maksym Talovierov, zlikvidoval včasným zákrokem kapitán Patrik Čavoš. Další útok už obrovskou šanci domácích. Po centru Mršiče se hnal do zakončení aktivní stoper Talovierov, přes těla obránců se ke střele nakonec nedostal. Dynamo ale pokračovalo v enormním tlaku, který vyvrcholil další hlavičkou. Ani Čavošův pokus však černobílým radost z vyrovnání nepřinesl.

Jihočeši však stupňovali i nadále. V 61. minutě si na další skvělý míč střídajícího Chorvata Mršiče naběhl Talovierov, ale jeho pokus se mezi tři tyče Bolkovy branky opět nevešel. Ukrajinský mladík ale nezahálel a o slovo se přihlásil znovu. V 64. minutě utkání se Talovierov zasloužil o vynikající míč za obranu Karviné. Ten si našel Lukáš Skovajsa a okamžitě jej adresoval před branku soupeře. Po všelijakém zákroku brankáře Petra Bolka se dostal k odraženému balonu Patrik Brandner, na kterého zívala odkrytá brána a na jihu Čech bylo veselo – 1:1. Změnu skóre zřejmě neunesl Lukáš Bartošák, který v 69. minutě nesmyslně dohrál Benjamina Čoliče a po zásluze viděl od sudího Ondřeje Ginzela žlutou kartu. Po pár nevelikých příležitostech Karviné bylo na tahu opět Dynamo. Další výborný centr Matěje Mršiče našel hlavu Benjamina Čoliče, ale bosenský zadák mířil dvanáct minut před závěrečným hvizdem jen těsně vedle levé tyče.

Když fotbalisté z Karviné pohrdli zajímavým protiútokem po chybě stopera Králika, nadechlo se k dalšímu útoku domácí Dynamo. Krásnou individuální akcí se blýskl střelec první branky domácích Patrik Brandner, ale jeho projektil nakonec obrana hostů zblokovala. A poté, co se neujalo ani pěkné sólo střídajícího Fortuna Basseyho, spělo utkání k nerozhodnému konci. Na výsledku se nic neměnilo ani po závěrečném zmatku v šestnáctce hostů, a tak se oba celky rozešly na jihočeském trávníku smírně.

Už v úterý čeká Dynamo další těžká zkouška. V netradiční ligový hrací den zavítají Jihočeši na Hanou, kde se budou prát o další důležité body s Olomoucí. Sigma přitom patří k nejlepším celkům Fortuna ligy, a právě na domácí půdě ještě v aktuálním ročníku neprohrála. To však nemůže trvat věčně.

SK Dynamo České Budějovice - MFK Karviná 1:1 (0:1).

Branky: 64. Brandner – 7. Qose, Žluté karty: Qose, Bartošák, Jarábek, Ndefe. Rozhodčí: Ginzel – Flimmel, Kříž

Dynamo: Drobný – Čolić (89. P. Novák), Králik, Talovierov, Skovajsa – Brandner, Čavoš, Havelka (82. Bassey), Javorek – Mészáros (50. Mršić), Van Buren.

Karviná: Bolek – Santos, Dramé, Šindelář, Ndefe – Herc (70. Smrž), Ostrák, Mangabeira, Qose (59. Guba), Bartošák (82. Mikuš) – Papadopulos (82. Haša).

Ohlasy trenérů:

David Horejš, trenér Dynama: Veděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř a je potřeba respektovat sílu Karviné, která tady předvedla dobrý výkon. Já musím svoje mužstvo pochválit. Až na nějakých prvních deset nebo patnáct minut, kdy jsme dostali gól, jsme byli lepším týmem. Hráli jsme dobře, ale branky jsme nedali. To nás stálo dva body. Druhá půle byla dobrá, byl tam pohyb, hodně šancí, ale bohužel jsme vytěžili jen jeden gól. 

Juraj Jarábek, trenér MFK Karviná:Byl to těžký zápas. Budějovice mají pěknou sérii, kdy vyhrály na Spartě, porazily Bohemians, remizovaly s Plzní a vyhrály v Brně. Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř a získaného bodu si velmi ceníme. Věděli jsme, že Budějovice jsou silné ve standardkách a přechodové fázi. Chtěli jsme hrát v aktivním bloku. Dostali jsme se do vedení po brance Qoseho, ale chtělo to druhý pojišťovací gól. Kdyby Herc netrefil břevno, ale dal branku nebo kdyby se v brejkové situaci zachoval jinak, mohlo se to povést. Jenže na kdyby se nehraje. Druhý poločas jsme ubránili. Budějovice byly lepší, pohyblivější a dokázaly vyrovnat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, MFK Karviná, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, Maksym Talovjerov, Střelecký ostrov, Petr Bolek, Benjamin Čolić, Patrik Brandner, trávník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Další domácí drama. Dynamo dohánělo, s Karvinou bere bod za remízu 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.