Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SLOVENSKÁ VLÁDA SCHVÁLILA ZÁKON O ZRUŠENÍ ROZHLASU A TELEVÍZIE SLOVENSKA (RTVS). SNAŽÍ SE TAK OVLÁDNOUT VEŘEJNOPRÁVNÍ MÉDIUM. více zde

Komedie Matky představuje ústřední píseň (klip)

Nová česká komedie Matky představuje svou ústřední píseň a videoklip. Píseň Matky složil Ondřej Brzobohatý, vložil do ní životní příběh a zážitky čtyř hlavních hrdinek a všech matek, k nazpívání přizval rodiče malých dětí – Bereniku Kohoutovou a Jakuba Prachaře.

Hlavními postavami filmu jsou čtyři kamarádky, které ztvárnily Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková. Každá z nich je nebo brzy bude matkou a řeší svoje problémy, svoje muže, svoje děti…

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová se proto jako novopečená maminka v písni Matky skutečně „našla“. „Mateřství je věc, která se rozhodně nedá obsáhnout v jedné písni, filmu, seriálu, ani osmdesátihodinovém dokumentu! Ale rozhodně stojí za to se o to pokusit a myslím, že píseň Matky mateřství přibližuje opravdu vtipně,“ říká Berenika Kohoutová, maminka desetiměsíční Loly.

Ondřej Brzobohatý je vedle ústřední písně Matky zároveň autorem hudby k celému filmu. „Největší inspirací ke složení hudby mi byl snímek samotný. Herci, scéna, kamera, dynamika střihu – to všechno vás inspiruje a dokáže navodit ten správný pocit, kdy se rozhodujete, jaká hudba se kam hodí,“ vysvětluje hudební skladatel Ondřej Brzobohatý. Na filmu ale začal pracovat ještě před samotným natáčením. „Musel jsem napsat i pár písní, které jsou součástí děje, protože je tam zpívá Vladimír Polívka,“ prozradil více o filmu. Vladimír Polívka totiž představuje mladého muzikanta, který se dvoří vdané Petře Hřebíčkové. Jestli mu žena nespokojená v manželství s věčně pracovně vytíženým Jiřím Langmajerem podlehne, se už ale diváci dozvědí v kinech.

Hana Vagnerová ve filmu Matky

Jakub Prachař hraje obětavého přítele prvorodičky Hany Vagnerové, který je nucen natáčet i její porod. Proto produkce velmi ocenila, když kývl na nabídku nazpívat song s Berenikou Kohoutovou. „My muži chodíme na filmy, které se jmenují James Bond, Hvězdné války a tak dále. Ale myslím si, že i na tenhle film určitá skupina mužů přijde, protože tak držíme prapor genderové rovnosti, která v téhle době tak strašně zaniká,“ vysvětlil herec.

Snímek Matky produkuje společnost Up&Up production Moniky a Jana Schwarczových, distributorem je společnost Bontonfilm. Premiéra filmu byla s ohledem na zavřená kina posunuta na rok 2021.

-red-
zdroj: G. Vágner

foto/video: Bontonfilm, Totalfilm, Universal © 2020

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast