Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norris neví, proč auto najednou fungovalo

Norris neví, proč auto najednou fungovalo

Sainz v rozhodující chvíli vypadl z rytmu

U McLarenu se slaví. Ani ne tak čtvrté místo Landa Norrise v dnešní kvalifikaci, jako to, že za vítězným Verstappenem zaostal o pouhou čtvrtinu sekundy.

Jsem docela překvapený, protože předtím jsme se nemohli dostat pod sekundu,“ svěřil se mladý britský závodník. „Teprve teď auto fungovalo opravdu bezvadně. Musíme ještě zjistit, čím se to stalo, ale vyhlídky do závodu máme docela ucházející.“ Jeho výkon vysoko ocenil i šéf stáje Andreas Seidl. 

Carlose Sainze čeká zítra poslední závod za McLaren. Foto: McLaren

Carlos Sainz sice skončil až šestý, na rozdíl od svého kolegy bude ale zítra začínat na středních pneumatikách, což se jeví jako určitá výhoda. „Až do závěrečné fáze to byla nejlepší kvalifikace, jakou jsem kdy absolvoval,“ prohlásil. „V úvodu se mně povedlo výborné kolo a přes prostřední část jsem se dostal s jedinou sadou gum. Potom se mně ale přestalo dařit. Jako bych vypadl z rytmu. Moc jsem chtěl, šel na hranu a v tom zřejmě spočíval problém.“

McLarenu jde pořád o umístění (a peníze za něj) v Poháru konstruktérů. Je momentálně čtvrtý s náskokem dvanácti bodů na Renault, který dnes propadl. „Nevím přesně, co se Renaultu přihodilo,“ odmítl komentovat situaci soupeřů Seidl. „Nacházíme se ale ve výhodné výchozí pozici a můžeme ohrozit i Racing Point.“ Na něj ekipa z Wokingu ztrácí deset bodů, jenže Pérez začíná úplně zezadu a také Stroll bude stát na roštu až za oběma mclareny.

Zdroj: McLaren, úvodní foto: McLaren