Hlaváč a spol. přesvědčili, letí do Kanady. Slováci si nechali i tři 16leté

Matúš Hlaváč | Foto: Markéta Křížová, hstrebic.cz

12. prosince 2020, 19:29

Martin Voltr

Po sobotním poledni oznámila podobu zúženého kádru také slovenská reprezentace do 20 let. Z českého pohledu je příjemnou zprávou, že v týmu se udrželi všichni krajánci z našich soutěží.

Slovenští trenéři měli na posouzení aktuální výkonnosti hráčů téměř dva týdny. Na soustředění ve Zvolenu nejprve vyřadili Maxima Čajkoviče a kvůli zranění skončil Samuel Krajč. Po prvním týdnu opustilo tým osm hráčů, před odletem do Kanady pak dalších pět.

Na šampionátu si nezahrají třeba obránce František Gajdoš, který patřil tři roky k oporám mládežnických kategorií pražské Sparty, nebo útočník Ján Lašák mladší, jenž se v roce 2017 vydal z Pardubic do zámoří.

Naopak všichni hráči, kteří aktuálně v českých soutěžích působí, si řekli o pokračování. U obránce Matúše Hlaváče a útočníka Michaela Drábka se tahle zpráva dala víc očekávat, oba patří do dorazového ročníku a v juniorkách Olomouce, respektive Liberce dominovali. Hlaváč klepal i na sestavu extraligového áčka, oba se před kempem krátce rozehráli v Chance lize.

Do Edmontonu ale poletí také dva sedmnáctiletí hráči, kteří v Česku shodně rostou už čtvrtým rokem – forvard Róbert Bačo z Karlových Varů a další olomoucký zadák Šimon Groch.

Slovenská dvacítka by nejen díky nim mohla mít pořádně „svěží“ soupisku. Vždyť v kádru zůstali také tři mladíčci ročníku 2004! Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár na kempu potvrdili, že dorůstající generace vypadá u našich východních sousedů poměrně slibně. Pokud by si všichni tři na MS zahráli, byla by to z pohledu celého turnaje nevídaná věc.

Kouč Róbert Petrovický si v kádru prozatím ponechal 30 hokejistů, tedy o dva víc než Češi – výpravy se totiž musejí vejít do 40 osob a Slovensko veze méně členů realizačního štábu. Pět hráčů opustí tým před začátkem turnaje.

Co je zásadní, ani Slovákům do přípravy nezasáhl covid-19. Ve Zvolenu absolvovali celkem čtyři kola testů a všechny výsledky měli negativní.

? | Chybělo málo, a švédskou dvacítku vedl na MS v Edmontonu legendární Daniel Alfredsson! ?

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Sobota 12. prosince 2020

Nominace Slováků na kemp v Edmontonu

Brankáři (4):
Eugen Rabčan (Banská Bystrica / Winnipeg, WHL), Patrik Kozel (Liptovský Mikuláš), Šimon Latkóczy (Trenčín), Samuel Hlavaj (Sherbrooke, QMJHL).

Obránci (10):
Oliver Turan (Detva), Andrej Golian (Detva / Tri-City Americans, WHL), Dávid Mudrák (Košice / Oshawa, OHL), Šimon Nemec (Nitra), Šimon Bečár, Marko Stacha (oba Trenčín), Šimon Groch, Matúš Hlaváč (oba Olomouc), Samuel Kňažko (TPS Turku, Finsko), Rayen Petrovický (TuTo Turku, Finsko).

Útočníci (16):
Dominik Sojka (Banská Bystrica), Roman Faith (Bratislava Capitals), Dominik Jendek (Detva), Juraj Eliaš (Košice), Markus Michalík (Liptovský Mikuláš), Filip Mešár (Poprad), Martin Chromiak (Trenčík / Kingston, OHL), Maroš Jedlička, Jakub Kolenič (oba Zvolen), Róbert Bačo (Karlovy Vary), Michael Drábek (Liberec), Juraj Slafkovský (TPS Turku, Finsko), Simon Jellúš (Karlskrona, Švédsko), Michal Mrázik (Linköping, Švédsko), Oleksij Myklucha (Rouyn-Noranda, QMJHL), Matej Kašlík (Chicoutimi, QMJHL).

Trenéři: Róbert Petrovický, Viliam Čacho a Martin Štrbák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz