Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Florbalová tragédie: gólmana Michala Rebra (†33) našli mrtvého!

Autor: ris

Patřil mezi nejvýznamnější postavy české nejvyšší florbalové soutěže. Platil nejen za vynikajícího brankáře, ale ještě lepšího kamaráda. O to větší šok to pro všechny byl. Zemřel gólman pražského Chodova Michal Rebro (†33)! Jednu z největších tuzemských hvězd údajně našla doma bez známek života jeho přítelkyně!

„Celý klub vyjadřuje rodině i všem pozůstalým co nejupřímnější soustrast. Jsme zdrceni. Michale, nikdy na tebe nezapomeneme!“ stojí v oficiálním prohlášení superligového Chodova, který si Rebra vloni na jaře vyhlédl jako velkou posilu.

Kvůli zranění a následné pandemii toho ale vášnivý golfista za nový klub tolik neodchytal. Poslední zápas si připsal minulý týden, kdy neodvrátil porážku 8:9 proti České Lípě. Šanci napravit nelichotivý výsledek už mu osud nedopřál...

„Chtěli bychom poděkovat Tatranu Střešovice a Panthers Otrokovice za pochopení situace a odložení víkendových zápasů,“ děkuje zdrcené vedení chodovského oddílu. Jeho hráči se ze ztráty opory a kamaráda budou ještě dlouho vyrovnávat a florbal je to poslední, na co nyní chtějí myslet. O jeho smrti se v sobotu dozvěděli jen pár minut před plánovaným sledovaným derby s Tatranem.

Rebro se nejvíc proslavil v roce 2015, kdy ještě právě ve střešovickém dresu famózním výkonem v nájezdech přispěl k pompéznímu vítězství v Superfinále proti Mladé Boleslavi. Poprvé a bohužel i naposledy v životě zvedl nad hlavu mistrovský pohár.

V Elitní české soutěži odchytal 261 utkání, dalších šest si jich připsal v reprezentaci.  

Michal Rebro pomohl Tatranu Střešovice k titulu v roce 2015
Michal Rebro pomohl Tatranu Střešovice k titulu v roce 2015