Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oblíbený Karel Gott revival přišel o stovky koncertů: Jeho zpěvák teď dohlíží na stavby

Autor: mat - 
13. prosince 2020
15:10

Příští rok chtěli oslavit 15 let od vzniku své revivalové kapely, která nese jméno Karla Gotta. Pandemie koronaviru ale velkolepé plány Josefa Boudy a Radka Vernera a jejich Karel Gott revival Morava zhatila. Oba hudebníci si teď víc než mikrofonů a hudebních  nástrojů hledí nové práce. Zpěvák Josef (34) vykonává stavební dozor, Radek zakotvil u party, která se věnuje výstavbě rodinných domů.  

„Musíme živit své rodiny a být aktivní. Nemůžeme čekat, že nás někdo bude živit. Musím říct, že za současnou pozici ve firmě vděčím svému kamarádovi,“ svěřil se Josef Bouda. Večery tráví jako moderátor jednoho z rádií.

V první vlně epidemie s kamarádem Filipem Zachariašem rozvezli 20 tisíc roušek z domácích dílen a všechny zdarma. Dodali je i do okresní nemocnice ve Vyškově a do sociálních ústavů. „Lidé se tehdy zachovali úžasně. Já byl hrdý, že jsem u toho a bylo mi ctí s nimi spolupracovat,“ říká hudebník a teď i stavař.

Plesová sezona je u ledu

S lítostí přiznává, že by se jejich kapela za normálních okolností nyní chystala na plesovou sezonu. „Ta by kapelu vytěžovala zhruba tři měsíce. S letošními předvánočními koncerty jsme se museli rozloučit již před časem. Jejich ztráta je pro mě osobně nejbolestivější. Vánoční koncerty jsou mimořádné a připravujete se na ně od léta,“ vypočítává bolestnou hudební pauzu.

Video  Zpěvák Karel Gott revival Morava se dal na stavařinu: K mikrofónu se chce ale co nejdřív vrátit  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Josef a Radek a jejich revival je žádaný po celé republice, jejich zaplněné kalendáře z předchozích let jsou toho jasným důkazem. Kvůli koronaviru přišli od března o několik set příležitostí postavit se k mikrofónu a hudebním nástrojům.

Nedobrovolná pauza od 3.října

„V určitý moment jsme přestali ‚ztráty‘ počítat. Doufáme, že si to všichni, které jsme nemohli potkat, budou chtít co nejdříve vynahradit. Před publikem jako takovým jsme stáli naposled 3. října v kostele v Kněžmostě. Cítili jsme, že se na čas loučíme, cítilo to i publikum. Nikdy na tento koncert nezapomenu,“ vzpomíná Josef Bouda, který ubezpečuje, že i v obtížné době zůstává optimistou.

„Věřím, že nový rok bude rokem, kdy se budou lidé léčit a uzdravovat. Že nový rok přinese nové perspektivy, úlevu, klid a příležitosti k práci, k tvorbě, k pohodovému žití. Bude to tak, cítím to.“

Navždy božský Karel

Naději mu do žil vlévají i písně Karla Gotta, které interpretuje. „V písních Karla Gotta je celá léta krása a optimismus. Právě taková hudba je jedním z nejučinnějších receptů, jak si zachovat zdravou mysl. Karel Gott celý život lidi hýčkal, přinášel krásno a dobré zprávy. Byl poslem dobrých zpráv a toho my se budeme držet,“ ubezpečuje lídr Karel Gott revival Morava.

jasnovidec01 ( 20. prosince 2020 23:39 )

kdo je ten Bouda ?on někde zpíval ? a jako co ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa