Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivař a blondýna

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Pivař a blondýna

Pivař a blondýna

Nehledejte v nadpisu žádný skrytý význam. Je to název knihy autorů Daniely Kovářové a Ladislava Jakla, knihy, která byla ve čtvrtek 10. prosince slavnostně pokřtěna. A to dokonce na čtyřech místech, místech pivně významných: Pivní mozaika v Karlíně, originální belgický pivní bar Kwak na Smíchově, kultovní První pivní tramway na Spořilově a Magister Kelley na Vinohradech. Vlastně takové pivní turné, pro autory asi dost náročné.

Autoři
Autoři

Byla jsem přítomna na 3. štaci, kde křest pod svá křídla vzala legenda První pivní tramwaye Jirka Bejček Stehlíček. Ten taky dělal jednu ze sudiček (kmotry prý autoři nechtěli) křtěné knihy. Další ze sudiček pak byl prezident Českomoravského svazu minipivovarů, Ing. Jan Šuráň. Ale to předbíhám, sudičky křtily, vlastně nekřtily, ale poslaly knihu do světa až na závěr.

Podepisování knihy
Podepisování knihy
Přípitek se sudičkami
Přípitek se sudičkami

Nejprve samozřejmě oba autoři knihu představili, vysvětlili genezi jejího vzniku, i komu je kniha určena. Pochopitelně, nám všem, co pivo nepovažujeme za nápoj podřadný, ale naopak ušlechtilý. Ale také těm, co se dosud na pivo dívají svrchu, jako na nápoj tak maximálně dobrý k uhašení žízně po obědě. "Je třeba nových dušiček do pivních hrníčků". I to zaznělo z úst autorů. Sudičky pak popřály knize, aby přispěla ke zvednutí pivní kultury a podpořila tradici pivovarství u nás.

Posíláme knihu do světa
Posíláme knihu do světa

Takže: "Lidé čtěte!" A já k tomu dodávám: "Lidé, bděte nad pivní kulturou."



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1910x] [13. prosinec 2020]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI